Vaccinarea personalului medical, obligatorie în Grecia

Redactia | 08.07.2021

Grecia, care se confruntă cu o intensificare a cazurilor de Covid-19, urmează să anunţe săptămâna viitoare obligativitatea vaccinării anumitor categorii profesionale, inclusiv a personalului medical.

Pe aceeași temă

Grecia, care se confruntă cu o intensificare a cazurilor de Covid-19, urmează să anunţe săptămâna viitoare obligativitatea vaccinării anumitor categorii profesionale, inclusiv a personalului medical, după cum a anunțat joi Guvernul de la Atena.

Comitetul grec de bioetică recomanda săptămâna trecută vaccinarea obligatorie a personalului medical şi din aziluri, ca pe o „măsură de ultim recurs”, în funcţie de un calendar specific, în cazul în care eforturile din campania de vaccinare nu dau roade, scrie News.ro.

Advertisement„Guvernul (...) dispune recomandarea Comitetului naţional grec de bioetică cu privire la vaccinarea obligatorie a unor grupuri profesionale specifice”, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, o purtătoare de cuvânt a Guvernului, Aristotelia Peloni.


Decizii în acest sens urmează să fie anunţate săptămâna viitoare, a precizat ea.

Autorităţile elene au reimpus joi restricţii pentru restaurante, baruri şi cluburi de noapte, care vor putea să primească doar clienţi care stau pe scaune.

Abia 38% din populaţia greacă eligibilă a fost vaccinată împotriva Covid-19 cu schemă completă.

Guvernul a anunţat măsuri de încurajare a vaccinării anti-Covid, constând în cecuri-cadou în valoare de 150 de euro destinate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, cu speranţa de a vaccina 70% din populaţie până în toamnă.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22