Vaccinul AstraZeneca, recomandat în continuare de OMS în ciuda reticenței mai multor țări

Laurentiu Gheorghe | 17.03.2021

OMS a recomandat miercuri ca vaccinările anti-Covid cu serul AstraZeneca să continue cel puțin „pentru moment”, deoarece balanța riscuri/beneficiu este cert în favoarea vaccinului.

Pe aceeași temă

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) continuă să recomande „pentru moment” vaccinările cu serul anti-COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca, a cărui utilizare a fost suspendată de mai multe ţări

Vaccinările cu AstraZeneca au fost suspendate de mai multe țări, în special europene, din cauza unor posibile efecte secundare, aşteptând ca experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătății să îşi încheie procedura de evaluare, informează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

„Pentru moment, OMS estimează că balanţa riscuri/beneficii înclină în favoarea vaccinului AstraZeneca şi recomandă ca vaccinările să continue”, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii, miercuri, într-un comunicat.

„Comitetul consultativ global al OMS pentru siguranţa vaccinurilor analizează cu mare atenţie cele mai recente date de siguranţă disponibile pentru vaccinul AstraZeneca. Odată ce analiza va fi finalizată, OMS va comunica imediat rezultatele acesteia către public”, precizează acelaşi comunicat, publicat la o zi după ce experţii organizaţiei au participat la o întrunire cu uşile închise.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22