Veste proastă pentru Marine Le Pen: Francezii nu vor sa renunţe la euro

E.b. | 10.03.2017

Aproape trei sferturi dintre francezi sunt împotriva ieșirii din zona euro și întoarcerii la franc, a arătat un sondaj făcut public vineri. Circa 72% dintre francezi sunt împotriva renunțării la moneda unică europeană și revenirii la o monedă națională, iar 44% sunt "ferm opuși" unei astfel de evoluții.

Pe aceeași temă

 

 

Este o veste proastă pentru candidata de extremă dreapta la președinția Franței Marine Le Pen, care susține un așa-zis Frexit, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

 

Potrivit sondajului realizat de institutul Elabe și publicat în Les Echos, circa 72% dintre francezi sunt împotriva renunțării la moneda unică europeană și revenirii la o monedă națională, iar 44% sunt "ferm opuși" unei astfel de evoluții.

 

Marine Le Pen — plasată constant pe primul loc în intențiile de vot în primul tur de scrutin prezidențial, însă dată perdantă în turul decisiv — a afirmat că dorește organizarea unui referendum cu privire la apartenența Franței la Uniunea Europeană și ieșirea țării sale din eurozonă, cu introducerea unui nou franc francez.

 

Sondajul Elabe a mai indicat pe de altă parte că francezii nu sunt prea entuziaști față de situația actuală a UE, 37% dintre cei intervievați apreciind că apartenența la clubul celor 28 are "mai multe dezavantaje decât avantaje". Ceva mai puțini, 31%, au fost de părere că avantajele primează, iar 32% au spus că părțile bune și cele rele sunt la egalitate.

 

Sondajele de opinie indică înfrângerea Marinei Le Pen în alegerile prevăzute pentru 23 aprilie și 7 mai de către candidatul centrist Emmanuel Macron sau de către conservatorul Francois Fillon, menționează Reuters

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22