Vicecancelarul german, după discursul Trump: Trebuie să ne pregătim pentru o călătorie dură

E.b. | 21.01.2017

Sigmar Gabriel, vicecancelarul Germaniei, a declarat vineri că naţiunea va avea nevoie de o nouă strategie economică orientată spre Asia, dacă noua administraţie de la Washington va lansa un război comercial împotriva Chinei

Pe aceeași temă

 

De asemenea, vicecancelarul a avertizat cu privire la ”călătoria dură” care urmează învestirii republicanului Donald Trump la Casa Albă, transmite Reuters, preluată de News.ro.

 

Astăzi am auzit tonuri naţionaliste pronunţate. Cred că ar trebui să ne pregătim pentru o călătorie dură”, a declarat politicianul german, care îndeplineşte şi funcţia de ministru al Economiei.

 

Sigmar Gabriel a atras atenţia că miliardarul republican a menţionat ”lucruri extrem de serioase” în timpul discursului de învestire, ceea ce înseamnă că îşi va respecta promisiunile cu privire la acordurile comerciale, pe care le-a criticat încă din campania electorală pentru Casa Albă.

 

Europa şi Germania trebuie să rămână unite pentru a-şi apăra interesele comune”, a susţinut vicecancelarul de la Berlin.

 

Statele Unite continuă să reprezinte cel mai mare partener comercial al Germaniei. Însă, Donald Trump a ameninţat că va impune o taxă vamală de 35% pentru autovehicule germane, dacă BMW îşi duce la capăt planurile de a construi o nouă uzină în Mexic.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22