Vicecancelarul german o acuza pe Merkel ca a contribuit la ascensiunea Frontului National

Vlad Toma | 11.12.2015

Vicecancelarul german, Sigmar Gabriel, a declarat astazi ca, prin politica de austeritate pe care a impus-o, Angela Merkel a contribuit la ascensiunea partidului francez de extrema dreapta, Frontul Naţional.

Pe aceeași temă

 

"Am avertizat-o pe Angela Merkel asupra faptului ca vrea sa dicteze aceasta politica de austeritate Frantei", a spus ministrul social-democrat al Economiei, citat de Hotnews.
 

Ministrul considera ca, daca ar fi fost ascultat de conservatori, "atunci (presedintele Frontului National Marine) Le Pen nu ar fi ajuns atat de departe asa cum este astazi", a acuzat presedintele SPD.
 

Angela Merkel si ministrul sau de Finante, Wolfgang Schauble, au optat pentru soluţii extrem de stricte în privinţa crizei datoriilor, a cărei problemă principala a fost datoria Greciei.


"Nimic nu va costa mai mult (...) decat o victorie a Frontului National in Franta", a subliniat Gabriel, avertizand fata de "populistii dreptei" care infloresc peste tot in Europa, asa cum e cazul Ungariei, Poloniei, Finlandei, Suediei sau Germaniei, cum este cazul partidului eurofob si anti-refugiati AfD (Alternativa pentru Germania).
 

"Frontul National isi face campanie cu sloganul 'national si social'", a reamintit Gabriel celor circa 600 de delegati ai partidului sau.
 

Frontul National condus de Marine Le Pen, care a primit duminica la primul tur al alegerilor regionale din Franta cel mai puternic scor national (28%, si pana la 40% in Nord si Sud), spera sa cucereasca peste 13 regiuni si metropole. Le Pen si nepoata sa, Marion Marechal-Le Pen, sunt date insa perdante de toate institutele de sondare in privinta celui de-al doilea tur de scrutin care va avea loc duminica.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22