VIDEO Ancheta: Zborul MH17, doborât de o racheta BUK lansata din zona rebelilor prorusi

Paul Cristescu | 13.10.2015

Conform cotidianului olandez Volkskrant, ancheta internationala a stabilit ca zborul MH17 prăbușit în iulie 2014 în estul separatist al Ucrainei a fost doborât de o rachetă sol-aer de tip BUK lansată dintr-o zonă controlată de rebelii proruși.

Pe aceeași temă

 

Biroul olandez pentru Securitate (OVV) urmează să prezinte marți oficial concluziile raportului, la 15 luni de la prăbușirea avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines, care efectua un zbor pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur și care a fost doborât într-o zonă afectată de lupte între separatiștii proruși și forțele guvernamentale ucrainene,  transmite Agerpres.

 

În tragedie și-au pierdut viața toate cele 298 de persoane aflate la bord, două treimi dintre victime fiind olandezi.

 

Ucraina și SUA susțin că avionul a fost doborât de separatiști proruși cu o rachetă sol-aer de tipul BUK, ce le fusese furnizată de Rusia. De cealaltă parte, Moscova respinge acuzațiile și atribuie forțelor ucrainene responsabilitatea pentru această tragedie.

 

 

                              Separatistii pro-rusi inspecteaza locul prabusirii

 

CITITI SI: ONU Rusia BLOCHEAZA infiintarea unui tribunal international pentru anchetarea doborarii zborului MH17 in Ucraina

 

Vitali Ciurkin, ambasadorul Rusiei la ONU, a blocat prin veto rezolutia de infiintare a unui tribunal independent care sa ancheteze doborarea zborului Malaysian Airlines 17 in Ucraina si sa stabileasca cine este responsabil pentru moartea celor 298 de pasageri.


Olanda, Malaezia si Australia au cerut formarea unui tribunal international independent care sa clarifice aceasta situatie, acest tribunal urmand sa reprezinte si o modalitate de a constrange Rusia sa coopereze mai mult cu anchetatorii si sa se implice in gasirea vinovatilor. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22