VIDEO Jens Stoltenberg: NATO va va apara, NATO e pe teren, NATO e pregatita

Tudor Despina | 08.10.2015

Alianta Nord-Atlantica isi intareste capacitatile de reactie rapida in contextul multiplelor surse de tensiune aflate la granitele sale. “NATO este pregatita”, a spus Secretarul General Jens Stoltenberg, joi, in marja Consiliului Nord Atlantic.

Pe aceeași temă

 

Deciziile luate in cadrul discutiilor de joi transmit un mesaj clar catre toti cetatenii NATO, arata Stoltenberg: “NATO va va apara. NATO este pe teren. NATO este pregatita”, a spus Secretarul General, in cadrul unei conferinte de presa sustinute in contextul reuniunii Consiliului Nord Atlantic la nivel de ministri de Aparare.

 

 

Potrivit unui comunicat al Aliantei, oficialii au revizuit implementarea Planului de Actiune Rapida, plan convenit la Summitul NATO din Tara Galilor, in 2014, si care are asigura “pregatirea sa confrunte provocari intr-un mediu de securitate in schimbare”.

 

Deciziile luate astazi vizeaza si activarea conceptului militar al Fortei de Raspuns a NATO ce include capacitatile de comanda si control.

 

Avem astazi totul pregatit pentru a face Forta de Raspuns mai puternica, mai rapida si mai capabila”, a aratat Stoltenberg.

 

De altfel, ministrii Apararii au cazut de acord sa activeze alte doua Unitati de Integrare a Fortei NATO in Ungaria si Slovacia, alaturi de alte sase Unitati deja activate, in Septembrie, in Romania, Polonia, Bulgaria si Tarile Baltice.

 

In ce priveste criza din Siria, Secretarul General al NATO a reluat necesitatea unei solutii politice, subliniind ca o solutie militara nu poate fi implementata pe termen lung.

 

Ingrijorarea mea este ca rusii nu lovesc cu precadere (pozitiile) Stat Islamic, ci alte grupuri de opozitie si ca sustin regimul (lui Bashar al-Assad). Cer Rusiei sa joace un rol contructiv si cooperant in lupta impotriva Stat Islamic. Si nu sa continue sa sustina regimul Assad. Pentru ca acest lucru nu este o contributie constructiva la o solutie politica pasnica si de durata in Siria”, a spus Stoltenberg in fata presei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22