VIDEO Parada organizata la Phenian, la 70 de ani de la infiintarea partidului Muncitorilor

Paul Cristescu | 12.10.2015

Coreea de Nord a organizat ieri o imensa parada cu torte, in incheierea festivitatilor dedicate aniversarii a 70 de ani de la infiintarea Partidului Muncitorilor. Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat sambata ca tara sa este pregatita sa faca fata oricarei amenintari din partea SUA.

Pe aceeași temă

 

Mii de persoane cu torte aprinse au marsaluit prin Phenian si au realizat diverse formatiuni gigantice in Piata Kim il Sung pentru a-i omagia pe fostii si actuali lideri ai tarii comuniste, transmite BBC, conform Hotnews.


Kim, imbracat in negru, a mers pe un covor rosu si a salutat garda de onoare. Apoi a mers pe podium si a facut cu mana militarilor care participau la parada din Piata Kim Il Sung din Phenian. Kim era inconjurat la stanga de oficialul chinez Liu Yunshan si la dreapta de oficiali nord-coreeni de rang inalt.

 

CITITI SI: Coreea de Nord, noi amenintari pentru SUA: Al doilea Razboi Coreean va aduce distrugerea finala a imperialismului americanUlterior, Kim a sustinut un discurs in care a afirmat ca tara sa va tine piept Statelor Unite, folosind retorica dura obisnuita."Forta noastra revolutionara este pregatita sa raspunda oricarui tip de razboi pe care imperialistii americani il vor", a precizat Kim, al carui discurs a fost intrerupt de aplauze de cateva ori. "Prin intermediul politicii Songun (armata pe primul loc), Armata Poporului Coreean a devenit cea mai puternica forta revolutionara, iar tara noastra a devenit o fortareata impenetrabila si o putere militara globala", a afirmat el.
 

Dupa discursul sau, mii de soldati au ridicat pancarte colorate pe care se putea citi "Politica Songun" sau "Apararea patriei".
 

Vineri, la miezul noptii, Kim le-a adus un omagiu tatalui si bunicului sau, la Palatul Soarelui Kumsusan din Phenian, potrivit agentiei oficiale KCNA.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22