VIDEO Pentagonul anunță uciderea numărului 2 din ierarhia Statului Islamic

Tudor Despina | 25.03.2016

Pentangoul a anunțat vineri că l-a ucis pe cel considerat a fi numărul doi în ierarhia organizației teroriste Stat Islamic.

Pe aceeași temă

 

Într-o declarație de presă susținută vineri, șeful Pentagonului, Secretarul american al Apărării Ashton Carter, a anunțat că armata Statelor Unite a reușit să ucidă mai mulți membri importanți de la vârful Statului Islamic (Daesh).

 

E vorba despre Abdul Rahman Mustafa al-Qaduli, un irakian cunoscut drept Haji Iman, acesta fiind ucis în cursul lunii Martie în urma unui raid al forțelor speciale americane în Siria. Oficialii din Pentagon cred că al-Qaduli este numărul doi din organizația teroristă.

 

 

Secretary of Defense Ash Carter announces that ISIL's second in command was killed in a U.S. raid.

Posted by POLITICO on Friday, March 25, 2016

 

Eliminăm sistematic oamenii Statului Islamic. Haji Iman era responsabil cu finanțele, afacerile externe și comploturile teroriste ale organizației. Înainte de SI, Iman a avut legături cu al Qaeda. Eliminarea acestui individ va îngreuna operațiunile Statului Islamic atât în interiorul Siriei și al Irakului, cât și în afara granițelor”, a precizat secretarul american Ash Carter, potrivit presei internaționale.

 

Potrivit unor surse citate de NBC, Haji Iman ar fi fost ucis în timpul unui raid al forțelor special americane în Siria. Trupele ar fi aterizat cu elicoptere în regiunea supravegheată și au așteptat ca mașina în care se afla Iman să treacă prin zonă. Inițial a fost o tentativă de a-l captura pe Haji Iman în viață, dar situația a degenerat și militantul Statului Islamic, alături de alte trei persoane, a fost ucis. Anterior, Washingtonul a pus o recompensă de șapte milioane de dolari pe capul lui Iman, potrivit BBC.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22