VIDEO - Sicriul cu trupul Reginei Elisabeta a II-a a fost depus la Westminster Hall

L. G. | 14.09.2022

Regele Carol al III-lea și restul rudelor reginei au părăsit Westminster Hall, după scurta slujbă care a marcat sosirea sicriului regretatului monarh. Urmează britanicii să-i aducă un ultim omagiu.

Pe aceeași temă

În mai puțin de două ore, ușile palatului s-au deschis publicului care dorește să-i aducă un ultim omagiu.

Cozile șerpuiesc deja prin centrul Londrei iar numărul celor care vor să depună o floare la catafalcul reginei este fără precedent de mare..

Începând cu ora 10:26 ET miercuri, coada are aproximativ 2 mile lungime, cel mai apropiat punct de reper până la capătul cozii fiind Blackfriars Bridge.

Așezat pe un afet de tun, acoperit de steagul Royal Standard și cu Coroana Imperială de Stat așezată pe o pernă deasupra, alături de o coroană de flori, sicriul cu trupul Elisabetei II a început o procesiune lentă și sobră de la reședința sa de la palat până la Westminster Hall, unde va sta în stare de veci timp de patru zile.

Într-un grup care îi urmau sicriul se aflau fiii lui Charles, prinții William și Harry, o scenă tristă care amintea de momentul în care, în urmă cu 25 de ani, în calitate de fii, au urmat sicriul mamei lor, prințesa Diana, când a fost dus într-o procesiune similară prin centrul Londrei.

A fost, de asemenea, o demonstrație simbolică de unitate, deoarece se spune că William, 40 de ani, în prezent Prinț de Wales, și Harry, 37 de ani, Duce de Sussex, abia mai vorbesc după ce s-au certat amarnic în ultimii doi ani.

În timp ce cortegiul se deplasa încet prin centrul Londrei, unde numeroase drumuri au fost închise circulației, tunurile au început să tragă la fiecare minut în Hyde Park, în timp ce celebrul clopot Big Ben al parlamentului a sunat și el la intervale de 60 de secunde.

Alți membri de rang înalt ai familiei regale, printre care Camilla, soția lui Charles, în prezent regina consort, Kate, soția lui William și acum prințesă de Wales, și soția lui Harry, Meghan, au călătorit cu mașina.

Când procesiunea va ajunge la Westminster Hall, o clădire medievală ale cărei origini datează din 1097 și cea mai veche parte a Palatului Westminster, care găzduiește parlamentul britanic, sicriul va fi purtat înăuntru de soldați din Grenadier Guards și va fi așezat pe un catafalc.

<iframe width="1237" height="696" src="https://www.youtube.com/embed/IKvcG2bhuaE" title="Live: Westminster Hall falls silent for arrival of late Queen Elizabeth II's coffin" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="1237" height="696" src="https://www.youtube.com/embed/cMOuv9SLeoQ" title="LIVE: The Queen's Coffin is Brought to Lie in State at Westminster Hall" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Programul funeraliilor Reginei Elisabeta II

Miercuri, 14 septembrie:

  • Va avea loc primul mare ceremonial din Londra. Sicriul va fi dus într-o procesiune publică prin centrul Londrei, apoi va fi depus la Westminster Hall. Va rămâne acolo pentru următoarele patru zile, perioadă în care oamenii pot veni în pelerinaj.

  • Regele Charles al III-lea va conduce procesiunea, care va străbate Queen's Gardens, Mall, Horse Guards și Horse Guards Arch, Whitehall, Parliament Street, Parliament Square și New Palace Yard. Va avea o scurtă slujbă în Westminster Hall, ținută de arhiepiscopul de Canterbury.

Joi, 15 septembrie:

  • Va continua pelerinajul la catafalcul Reginei

Vineri și sâmbătă, 16-17 septembrie:

  • Regele va merge vineri în Țara Galilor și va avea întâlniri la Londra. Pelerinajul la catafalcul Reginei va continua și se așteaptă să se încheie în dimineața înmormântării ei.

Duminică, 18 septembrie:

  • Un minut național de reculegere va avea loc duminică la ora 20:00.

  • Este de așteptat ca șefi de stat și membri ai familiilor regale străine să înceapă să sosească la Londra pentru a participa la înmormântare.

Luni, 19 septembrie:

  • Slujba de înmormântare de stat a Reginei va avea loc la Westminster Abbey. Sicriul ei va fi dus într-o procesiune de la Palatul Westminster la Westminster Abbey, însoțit de membrii familiei.

  • Slujba va fi televizată. Apoi, sicriul reginei va fi purtat în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch. De acolo, la Palatul Windsor unde locul ei final de odihnă va fi capela memorială a Regelui George al VI-lea de la capela Sf. George.

  • Va avea loc o slujbă de înmormântare privată la care vor participa doar membri de rang înalt ai familiei regale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22