Viitorul inteligentei artificiale, motiv de cearta intre Elon Musk si Mark Zuckerberg

E.b. | 26.07.2017

Elon Musk, pesimist, spune ca va veni o vreme cand inteligenta artificiala va distruge omenirea, in timp ce seful Facebook este optimist si spune ca inteligenta artificiala ne va imbunatati mult viata.

Pe aceeași temă

 
 

Sunt doua opinii opuse privind inteligenta artificiala (AI) si evolutia ei. Unii sustin ca lucrurile pozitive vor fi net mai multe decat dezavantajele, in timp ce altii spun ca ne distrugem cu mana noastra si ca aceste programe vor prelua controlul. O contradictie intre doi dintre cei mai cunoscuti oameni din tehnologie arata ca ambele tabere sunt bine reprezentate.

 

Elon Musk a spus de mai multe ori in ultimii trei ani ca inteligenta artificiala devine cea mai mare amenintare pentru existenta umanitatii si ca riscam sa devenim irelevanti in fata "masinilor". Cel mai recent avertisment a venit de la Musk pe 17 iulie.

 

Mark Zuckerberg i-a dat o replica lui Musk intr-un live pe Facebook in curtea casei sale din Palo Alto. Zuckerberg spune ca este foarte optimist si ca lumea va deveni mai buna datorita AI. El a adaugat ca sunt o multime de sceptici care vin cu scenarii catastrofale si i-a catalogat pe acestia ca fiind negativisti si iresponsabili.

 

Elon Musk i-a dat apoi, pe Twitter, replica lui Zuckerberg: Am vorbit cu Mark despre asta, cred ca are o viziune limitata asupra subiectului.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22