Viktor Orban insistă pentru un acord cu Rusia: Al treilea război mondial bate la ușă

Redactia | 31.08.2023

Premierul ungar Viktor Orban a susținut că există pericolul izbucnirii unui al treilea război mondial şi a făcut un apel la instaurarea păcii cât mai curând în Ucraina.

Pe aceeași temă

Într-un interviu acordat comentatorului politic american Tucker Carlson şi postat pe pagina acestuia pe platforma X, fosta Twitter, şeful guvernului de la Budapesta s-a pronunţat pentru un acord cu Rusia asupra noii arhitecturi de securitate „pentru a furniza securitate, suveranitate pentru Ucraina, dar nu aderarea la NATO''.

„Trăim într-un moment foarte periculos. Al treilea război mondial ar putea bate la uşă. Trebuie să avem mare, mare grijă'', a subliniat Orban.

„Dacă vreo ţară europeană ar trimite trupe pe teren, asta ar însemna un război direct între Occident şi Rusia. Şi am fi în al treilea război mondial, imediat. Aşadar, acum este un moment foarte periculos'', a adăugat el.

La jumătatea lunii iulie, Viktor Orban a avertizat că aderarea Ucrainei la NATO va duce imediat la declanşarea celui de-al treilea război mondial deoarece ar însemna că alianţa nord-atlantică este în război cu Rusia.

„Dacă am face ceea ce cere preşedintele ucrainean, am fi în al treilea război mondial", a susţinut Orban într-un interviu pentru Kossuth Radio.

În urmă cu o lună, Viktor Orban a îndemnat Kievul și Moscova să negocieze încheierea războiului, repetând totodată linia propagandistică rusă potrivit căreia Occidentul este pregătit să lupte împotriva Rusiei „până la ultimul ucrainean”.

Tot luna trecută, ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a reiterat că guvernul de la Budapesta va continua să blocheze finanțarea UE destinată trimiterii de arme Ucrainei până când Kievul va înlătura OTP Bank de pe lista sa a entităților care sprijină războiul rusesc.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22