Viktor Orban nu va retrimite Parlamentului amendamentul contra cotelor de imigranti

Vlad Toma | 11.11.2016

Viktor Orban, premierul Ungariei, a anuntat ca nu va retrimite Parlamentului maghiar amendamentul pe care intentiona sa-l introduca in Constitutie pentru a interzice aducerea unor populatii straine pe teritoriul Ungariei.

Pe aceeași temă

 

El a afirmat ca a incercat "sa introduca acest amendament in Constitutie insa a fost blocat de opozitie, care a fost de partea autoritatilor de la Bruxelles", arata Reuters.

 

Parlamentarii maghiari au respins zilele trecute ​amendamentul constitutional pe care Viktor Orban intentiona sa il introduca in Constitutie, amendament care urma sa interzica aducerea unor populatii straine pe teritoriul Ungariei. Amendamentul a fost votat de 131 de parlamentari din 199, neexistand majoritatea de doua treimi necesara aprobarii sale.

 

Premierul Viktor Orban a declarat in mod repetat ca vede acceptarea migrantilor ca pe o problema de securitate nationala si ca vrea sa modifice Constitutia Ungariei pentru a bloca transferul migrantilor in Ungaria.

 

El a declarat acum cateva zile ca Ungaria va da in judecata Comisia Europeana si se va opune cotelor obligatorii de migranti daca Uniunea Europeana decide sa puna in aplicare deciziile luate in acest sens.

 

Orban a mai afirmat ca Guvernul maghiar va folosi in acest scop referendumul recent desfasurat in Ungaria, care arata ca majoritatea maghiarilor resping cotele de migranti fixate de UE.

 

Referendumul privind cotele de migranti fixate de Uniunea Europeana, organizat acum cateva saptamani in Ungaria, a fost declarat invalid deoarece prezenta la vot nu a atins pragul necesar de 50 plus unu la suta. Maghiari care s-au prezentat la referendum s-au pronuntat in proportie de 98,3% pentru respingerea cotelor de migranti.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22