Viktor Orban, premierul Ungariei, sugerează expulzarea refugiaților «pe o insulă»

E.b. | 22.09.2016

Premierul maghiar Viktor Orban a sugerat joi că Uniunea Europeană ar trebui să-i expulzeze "pe o insulă" pe cei peste 1 milioane de migranți sosiți în Europa în 2015 și 2016, conform DPA. Șeful executivului ungar s-a referit la toate persoanele care așteaptă procesarea cererilor de azil, ceea ce înseamnă marea majoritatea a celor sosiți în UE în ultimele 18 luni.

Pe aceeași temă

 

 

''Toți cei care au sosit ilegal trebuie să fie strânși și trimiși înapoi. Nu către alte țări ale UE, ci către locuri din afara Uniunii Europene'', a declarat Orban pentru site-ul de știri Origo,preluat de Agerpres.

 

Ungaria a fost prima țară membră a UE care a construit un gard și a introdus o interdicție pentru limitarea numărului de migranți, inclusiv refugiați, alte țări urmându-i exemplu.

 

Guvernul de la Budapesta a anunțat la 24 februarie că intenționează să organizeze un referendum cu privire la cotele obligatorii de relocalizare a refugiaților în statele Uniunii Europene. Motivul oferit de executiv a fost acela că doar cetățenii ungari, nu Bruxellesul, pot decide cu cine doresc să trăiască împreună în propria țară.

 

Ungaria se opune planului care prevede cote obligatorii pentru repartizarea de migranți între statele membre, adoptat în septembrie anul trecut, insistând că acesta îi încalcă suveranitatea.

 

Președintele Ungariei, Janos Ader, a stabilit pentru 2 octombrie data desfășurării referendumului. La această consultare populară, alegătorii din Ungaria vor fi întrebați: "Doriți să permiteți Uniunii Europene să impună relocarea cetățenilor non-ungari fără aprobarea parlamentului?".  

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22