Viktor Orban refuză extrădarea în SUA a doi traficanți de arme și îi trimite înapoi Moscovei

Redactia | 25.11.2018

Ministerul de Externe de la Budapesta a refuzat să îi extrădeze în SUA pe doi traficanți ruși care vindeau arme cartelurilor mexicane ce urmau să le utilizeze chiar împotriva forțelor armate ale SUA.

Pe aceeași temă

În locul extrădării în SUA, unde pe cei doi traficanți de arme îi aștepta pedeapsa cu închisoarea pe viață, guvernul condus de Orban i-a trimis pe cei doi în Rusia, transmite site-ul de investigații Direkt3.hu, preluat de G4Media.ro.

Procesul judiciar din Ungaria – unde au fost prinși Vladimir Lyubishin și fiul său într-o operațiune comună cu SUA – a durat doi ani, la capătul căruia justiția maghiară a aprobat ambele cereri de extrădare, din partea SUA și a Rusiei. Decizia finală a fost luată de Ministerul de Externe, care i-a trimis pe traficanții de arme în Rusia.

Armele procurate de cei doi ruși de la armata Ungariei și din UE urmau să ajungă la un cartel mexican specializat în transportul drogurilor în SUA, care le-ar fi utilizat tocmai în confruntările cu agenții americani.

O sursă diplomatică a declarat pentru Direkt3.hu că decizia Budapestei a transmis un mesaj clar tuturor aliaților din NATO: nimeni nu mai poate avea încredere în Ungaria.

Acest episod se adaugă altor sfidări diplomatice și politice din partea Ungariei la adresa SUA: gonirea Universității deschise de George Soros și împiedicarea unei relații mai apropiate între NATO și Ucraina. De altfel, Viktor Orban a devenit în ultimii ani un aliat fățiș al președintelui rus Vladimir Putin, iar Ungaria e considerată un cal troian al Rusiei în UE și NATO.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22