Vladimir Putin acuză Turcia: Protejează traficul de petrol al Statului Islamic

Paul Cristescu | 01.12.2015

Vladimir Putin, presedintele Rusiei, a acuzat ieri Turcia ca a decis să doboare bombardierul rusesc deoarece ar fi incercat sa protejeze traficul de petrol al Statului Islamic (SI).

Pe aceeași temă

 

"Avem toate motivele sa credem ca decizia de a dobori avionul nostru a fost dictata de dorinta de a proteja aceste cai pentru transportul petrolului spre teritoriul turc", a declarat Putin intr-o conferinta de presa pe marginea COP21 la Paris, conform Agerpres.

 

Putin a explicat, pe marginea conferintei internationale asupra climatului din capitala franceza, ca Rusia a primit informatii aratand ca petrolul SI este transportat prin Turcia, subliniind ca doborarea avionului este o "mare greseala".

 

Putin a refuzat, luni, sa se intalneasca cu omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan, la summit-ul pe teme climatice de la Paris, in ciuda insistentelor presedintelui Turciei, tara vizata de o serie de masuri de retorsiune economica impuse de Moscova, dupa doborarea unui bombardier rus de catre aviatia militara turca, marti, la frontiera siriana, relateaza AFP.

 

Ankara a refuzat sa prezinte scuze Rusiei dupa doborarea avionului, sustinand ca avea dreptul legitim sa isi protejeze spatiul aerian. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22