Vladimir Putin ar fi permanent înconjurat de doctori, inclusiv de un specialist în cancer tiroidian

L. G. | 01.04.2022

Liderul de la Moscova, Vladimir Putin, ar fi permanent înconjurat de doctori, inclusiv de un specialist în cancer tiroidian, relatează site-ul de investigații rus Project citat vineri de Kiev Independent.

Pe aceeași temă

Potrivit sursei citate, Putin obișnuia să călătorească în perioada 2016-2017 însoțit, în medie, de 5 doctori. În același timp, Putin și-a exprimat adesea interesul pentru medicina alternativă.

Pe 7 octombrie, fostul agent KGB aflat la conducerea Rusiei de peste două decenii, va împlini vârsta de 70 de ani. De-a lungul timpului, maestru la judo (titlurile i-au fost retrase și a fost suspendat din toate funcțiile deținute la Federația Internațională de Judo imediat după invadarea Ucrainei), Putin a pozat în ipostaza „masculului alfa”.

Recent, aliatul său din Belarus Aleksander Lukașenko susținea că Putin este complet sănătos și la cap și la trup, ba chiar ar fi în mare formă. Lukașenko a comentat chiar că Putin „ne va îngropa pe toți”.

Ca orice șef de stat, acesta este supus controalelor medicale regulate, însă publicul nu are acces la raportul medical, mesajul oficial fiind acela că președintele este sănătos tun.

Într-un amplu articol privind starea de sănătate a liderului rus, site-ul The Project amintește însă un episod mai vechi când Putin ar fi căzut de pe cal. Efectele traumei de atunci s-ar fi făcut simțite ulterior, în 2012, când acesta a fost văzut șchiopătând la un eveniment din Piața Roșie, alături de Patriarhul Kirill.

Putin este în permanență înconjurat de medici. În 2019, amintește sursa citată, acestea era înconjurat de nu mai puțin de 13 medici la Palatul său de la Soci.

Unul dintre ei este oncologul Evgeny Selivanov, chirurg specializat în cancerul tiroidian.

În patru ani, acesta l-a vizitat de 35 de ori și a petrecut nu mai puțin de 166 de zile alături de șeful statului rus. A fost prezent atât în timpul evenimentelor de la Soci, cât și în momentele în care Vladimir Putin a dispărut de pe scena publică.

În ciuda faptului că este înconjurat și vizitat de zeci de medici, Vladimir Putin și-a exprimat adesea interesul pentru medicina alternativă, inclusiv pentru leacuri care se bazează pe sacrificarea unor animale. Este cazul băilor în esență din coarne de cerb, relatează sursa citată.

„Putin iubește animalele, dar de dragul sănătății sale este gata să se supună unor proceduri care presupun torturarea animalelor și care sunt îndoielnice din punct de vedere medical”, notează The Project.

Primăvara, coarnele cerbilor din Munții Altai cresc cu rapiditate, câțiva centimetri zilnic. Este momentul în care osatura nu este încă dezvoltată, coarnele fiind moi și pline de sânge. Astfel se extrage esența care se consideră că ar avea efecte terapeutice. O întreagă industrie a fost dezvoltată astfel pentru producerea acestui extract, mai scrie The Project.

De asemenea, la începutul toamnei trecute, Putin a început să se poarte ciudat. După o lungă perioadă de izolare din cauza pandemiei de Covid-19, acesta și-a făcut apariția în public, în cele din urmă. La început, a apărut înconjurat de foarte mulți sportivi, la un eveniment local. Cum însă foarte multe persoane cu care a luat contact s-au îmbolnăvit apoi de Covid-19, Putin a început să se izoleze din nou.

Așa a apărut în scenă și imensa masă la care au fost așezați președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei Olaf Scholz sau chiar ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

Kremlinul dezminte

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dezmințit vineri, 1 aprilie, informațiile apărute în presă conform cărora președintele Vladimir Putin, în vârstă de 69 de ani, ar suferi de cancer, potrivit agenţiei de presă News.ru.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a transmis că informaţiile potrivit cărora Putin ar avea cancer tiroidian şi ar fi suferit intervenții chirurgicale legate de afecţiuni oncologice nu sunt adevărate, relatează şi portalul Lenta.ru, citând un mesaj postat pe Telegram de fostul redactor-şef al postului de radio Eho Moskvî, Aleksei Venediktov, despre care se ştie că are relaţii personale cu Dmitri Peskov, chiar dacă asta nu l-a ajutat ca staţia de radio să nu fie închisă.

”La întrebarea: 'Înţeleg corect că Vladimir Putin nu are cancer?', Peskov a răspuns: 'Aşa este!'”, a scris Venediktov în postarea sa din Telegram.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22