Vladimir Putin îl provoacă pe Joe Biden la o videoconferință comună, transmisă în direct la TV

Laurentiu Gheorghe | 19.03.2021

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat joi că propune Casei Albe o videoconferință cu președintele SUA, Joe Biden, transmisă public și în direct, „vineri, sau luni, la orice oră acceptă Casa Albă”

Pe aceeași temă

„Chiar m-am gândit la asta acum. Vreau să-l invit pe președintele Biden să continuăm discuția noastră, dar cu condiția să fim amândoi în direct. Fără întârziere, deschisă, transmisă în direct” a spus Putin la un post TV din Rusia.

El a adăugat că un dialog în direct între liderii celor două superputeri militare mondiale ar fi deosebit de interesante pentru cetățenii ruși și americani ca și pentru comunitatea internațională.

Cei doi lideri au vorbit ultima oară la telefon pe 26 ianuarie, la scurt timp după ce Biden şi-a preluat mandatul de președinte al SUA.

Afirmațiile liderului de la Kremlin vin după ce Biden l-a acuzat că s-ar fi amestecat în alegerile prezidențiale din SUA, în sprijinul lui Donald Trump. Biden nu s-a ferit să spună că în opinia sa, Putin este un criminal. Rusia a reacționat diplomatic, rechemându-și ambasadorul de la Washington pentru consultări, după remarcile lui Biden.

Vladimir Putin a reacționat și el față de declarațiile lui Joe Biden, spunând că-i urează președinteelui american în vârstă de 78 de ani, „Multă sănătate.” „Sincer, fără nici o ironie”, a adăugat el.

În comentariile sale, Biden l-a descris pe Putin ca neavând suflet şi a spus că acesta va plăti un preţ pentru presupusul amestec rus în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020, lucru negat de Kremlin.

De asemenea, la întrebarea dacă îl consideră pe Putin un criminal, Biden a răspuns asta crede și el despre președintele rus.

La întâlnirea cu presa de la Casa Albă, purtătorul de cuvânt al lui Biden, a spus că liderul american nu-și retrage afirmațiile: „Președintele a răspuns în mod direct, la o întrebare directă”, a spus ea.

În replică, sugerând că Biden a fost ipocrit în remarcile sale, Putin a spus că fiecare stat trebuie să se lupte cu „evenimente sângeroase” şi a adăugat că Biden îl acuză pe liderul rus de ceva de care se face vinovat. ”Îmi amintesc în copilăria mea, când ne certam în curte unul cu altul, obişnuiam să spunem: cine spune ăla este. Şi asta nu este o coincidenţă, nu doar o vorbă sau o glumă pentru copii. Sensul psihologic aici este foarte profund. Întotdeauna vedem propriile noastre trăsături la alţi oameni şi credem că sunt aşa cum suntem noi cu adevărat. Şi, ca rezultat, evaluăm activităţile (unei persoane) şi dăm evaluări ”, a spus Putin.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22