Vladimir Putin, la începutul unui nou mandat: Rusia „va ieși mai puternică din această perioadă difi

Redactia | 07.05.2024

​Președintele Vladimir Putin a depus jurământul marți, în cadrul unei ceremonii fastuoase la Kremlin, începând astfel al cincilea mandat de șef autoritar al Federației Ruse.

Pe aceeași temă

Momentul coincide cu cel în care Rusia pare tot mai sigură de victoria pe frontul din Ucraina. Ajuns la 71 de ani, liderul de la Kremlin conduce țara de la începutul secolului și și-a asigurat un nou mandat de șase ani în martie, după ce a câștigat alegerile prezidențiale lipsite de orice opoziție, scrie Reuters.

Actorul american Steven Seagal a fost prezent marți la ceremonia de învestire a lui Vladimir Putin pentru un nou mandat de președinte al Rusiei, fosta vedetă de la Hollywood fiind un fan al liderului de la Kremlin, relatează mai multe agenții de presă din Rusia

Relațiile Rusiei cu Occidentul sunt deosebit de tensionate, după ce Occidentul a furnizat Ucrainei artilerie, tancuri și rachete cu rază lungă de acțiune, fără ca trupele NATO să intervină însă direct în conflict, lucru pe care mai mulți lideri, inclusive Putin și Biden, consider că va putea duce la cel de-al treilea război mondial.

Subliniind creșterea tensiunilor nucleare, Rusia a anunțat luni că va exersa desfășurarea de arme nucleare tactice în cadrul unor manevre militare, acuzând amenințări din partea Franței, Marii Britanii și Statelor Unite.

Una dintre deciziile care îl așteaptă pe Putin în noul său mandat va fi dacă va încerca să reînnoiască sau să înlocuiască ultimul tratat rămas care limitează focoasele nucleare strategice rusești și americane. Acordul New START urmează să expire în 2026.

<iframe width="874" height="492" src="https://www.youtube.com/embed/RN_ybze-5Rg" title="LIVE: Russia&#39;s Putin marks re-election &#39;victory&#39; at inauguration ceremony ahead of new six-year term" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>

***

Guvernul Rusiei a fost dizolvat marți, în conformitate cu Constituția, după ce președintele Vladimir Putin a fost învestit pentru un al cincilea mandat.

Dizolvarea guvernului a fost anunțată printr-un ordin semnat de premierul Mihail Mișustin.

Formarea unui nou guvern va începe după ce Putin îl va desemna pe următorul premier și va trimite propunerea pentru a fi aprobată de către Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22