Vladimir Putin: Nimeni, cu exceptia noastra nu a crezut in victoria lui Donald Trump

Dora Vulcan | 23.12.2016

"Nimeni, cu exceptia noastra", rusii, nu a crezut ca Donald Trump putea fi ales presedinte al Statelor Unite, a declarat vineri presedintele rus Vladimir Putin, in conferinta sa anuala de presa, scrie AFP.

Pe aceeași temă

 

 

Fostul presedinte republican Ronald Reagan "ar fi fost multumit sa vada ca reprezentantii partidului sau castiga victorii peste tot", a spus Putin. "Si ar fi fost multumit sa vada ca presedintele ales a luat atat de bine pulsul societatii americane incat si-a continuat strategia pana la final chiar daca nimeni, cu exceptia noastra, nu credea ca poate sa castige", a aratat presedintele rus care a omis in paralela facuta intre Reagan si Trump lipsa de date comune dintre cei doi, in special lipsa de experienta politica a lui Trump comparativ cu cea a lui Reagan dinainte de a ajunge presedinte.

 

 

El a apreciat ca un lucru bun faptul ca au fost sparte si piratate conturile de mail ale unor lideri democrati in timpul alegerilor prezidentiale pentru ca au aratat "adevarul", spune liderul rus fara prea mari complexe cu privire la folosirea excesiv de flexibila a termenului. 

 

In conditiile in care agentiile americane de informatii acuza Rusia pentru dezvaluirea acestor documente, care arata ca partidul a favorizat-o pe Clinton in detrimentul lui Bernie Sanders, la alegerile primare, Putin a apreciat ca este "usor sa desemnezi o tara ca fiind la originea atacurilor".

 

"Cine stie cine sunt acesti hackeri? Poate ca sunt intr-o alta tara si nu in Rusia? Poata ca au facut asta de pe canapeaua lor?", s-a intrebat el.

 

"Ce este mai important este fondul acestor informatii. Si cea mai buna dovada ca hackerii au aratat informatii veridice este ca dupa ce hackerii au aratat o manipulare a opiniei publice din partea unui candidat impotriva celuilalt sefa unui comitet al partidului Democrat a demisionat", a spus Putin.

 

"Asta inseamna ca a recunoscut ca hackerii au aratat adevarul, Si in loc sa se scuze in fata alegatorilor au inceput sa tipe la autorii atacului, dar asta e important", a mai spus acesta.

 

Vladimir Putin a acuzat administratia Obama si democratii ca "incearca sa isi puna esecul pe seama unor factori externi".

 

"Partidul democrat nu doar ca a pierdut alegerile prezidentiale, dar si senatul, unde republicanii au majoritatea, si Congresul, unde republicanii au majoritatea. Asta din cauza ca am facut noi, ca am facut eu ceva?", s-a intrebat Vladimir Putin.

 

"Pierd pe toate fronturile dar isi pun esecul pe seama unor factori externi. Dupa parerea mea, acest lucru le afecteaza demnitatea. Trebuie sa stii sa pierzi cu demnitate", a adaugat Putin.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22