Vladimir Putin prezinta Starea Natiunii. 2/3 dintre rusi cred ca tara lor e o mare putere

Tudor Despina | 01.12.2015

Vladimir Putin va prezenta discursul privind Starea Natiunii ruse in 3 Decembrie. Liderul rus se afla la o cota de incredere publica foarte ridicata, releva un sondaj de opinie.

Pe aceeași temă

Potrivit cotidianului Moscow Times, Putin va prezenta discursul sau anual privind starea natiunii joi, dupa cum a aratat cabinetul de presa al Kremlinului. Discursul e programat sa inceapa la pranz in Moscova, insa Kremlinul inca nu a confirmat o data de start. In 17 Decembrie, liderul rus va tine conferinta anuala cu presa, atunci cand sute de reporteri vor discuta cu Putin timp de mai multe ore.

 

Starea natiunii vine intr-un moment in care Vladimir Putin beneficiaza de unul dintre cele mai ridicate niveluri de sustinere in randul populatiei. Un sondaj publicat de centrul Levada releva ca 65% dintre cei chestionati spun ca Rusia este o mare putere, in timp ce 25% nu sunt de acord cu aceasta idee. Cifrele arata o crestere cu 15% pentru statutul de mare putere a Rusiei in randul populatiei, de la 50% cat era inregistrat in 2011.

 

Asta arata ca prezenta militara ruseasca in Ucraina si Siria sunt sustinute public, in dauna unei recesiuni economice provocate de sanctiunile occidentale. Rubla ruseasca e cu 40% mai slaba decat dolarul american, ca urmare a caderii pretului petrolului si a sanctiunilor impuse, insa asta nu pare sa conteze foarte mult pentru cetatenii rusi.

 

In toate actiunile sale, Vladimir Putin a beneficiat de o sustinere constanta din partea presei, majoritatea institutiilor de media fiind intr-un fel sau altul controlate de stat, iar incordarea militara a Moscovei peste granite pare sa functioneze in mentalul colectiv si sa hraneasca mandria fostei Uniuni Sovietice. Sondajul Centrului Levada a fost realizat pe un esantion de 1.600 de persoane pe tot teritoriul Rusiei intre 20 si 23 Noiembrie si are o marja de eroare de 3,4%.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22