Vladimir Putin s-ar putea confrunta cu o lovitură de stat din partea serviciilor ruse - Sky News

L. G. | 04.05.2022

Președintele rus Vladimir Putin s-ar putea confrunta cu o lovitură de stat din partea șefilor din comunitatea de informații și cea militară, afirmă experți citați de Sky News.

Pe aceeași temă

Analistul Alexey Muraviev a declarat pentru Sky News Australia că o încercare de înlăturare a lui Vladimir Putin ar putea fi extrem de probabilă.

„Cred că au existat tensiuni între Rusia și comunitatea de informații și președintele rus Vladimir Putin”, a spus el.

„Cred că acest fel de narațiune falsă le-a fost prezentată de către comandantul suprem, iar atunci când acesta a ripostat, când rușii au început să aibă pierderi grele, Putin a început să dea vina, tacit, pe serviciile de securitate”.

Între timp, expertul rus în securitate Andrei Soldatov a declarat că și el crede că președintele rus se confruntă dificultăți.

„Președintele rus se pregătește pentru o lovitură de stat de câteva săptămâni, deoarece se confruntă cu critici acerbe în legătură cu „operațiunea sa specială” din Ucraina și a epurat aproximativ 150 dintre spionii săi din cauza eșecurilor constante”, a declarat acesta, pentru The Center for European Policy Analysis.

Soldatov a declarat că doi ofițeri de rang înalt din FSB au fost plasați în arest la domiciliu de către Vladimir Putin, luna trecută, într-o mișcare care, în opinia sa, arată că președintele este îngrijorat că propriile sale servicii de informații ar putea lucra împotriva sa.

Se spune că serviciul rus de securitate - FSB – este atât de frustrat de lipsa progresului militar din Ucraina, încât a contactat un număr de generali și foști oficiali ai armatei, potrivit diverșilor analiști.

În special, un grup numit „Siloviki” – care este format din foști ofițeri FSB care sunt activi în politica rusă – se spune că face eforturi pentru a-l înlocui pe Putin, împreună cu foști ofițeri din GRU, KGB și FSO, alte unități de informații ruse.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22