Volodomir Zelenzki refuză să reia negocierile de pace cu rușii până ce nu trece la contraofensivă

L. G. | 27.06.2022

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a transmis șefilor de stat din țările G7 luni, că țara sa va relua negocierile de pace cu Rusia doar când își va consolideze poziţia pe plan militar.

Pe aceeași temă

„Preşedintele Zelenski le-a dat tuturor un răspuns care a fost foarte clar, şi anume că încă nu este momentul potrivit pentru negociere. Ucraina va negocia când va fi în poziţia să facă acest lucru, adică atunci când ea va fi restabilit o poziţie de forţă pe plan militar”, precizează Palatul Elysee, potrivit AFP.

 

Preşedintele Zelenski a insistat asupra „necesităţii unui sprijin deplin, foarte operaţional pentru Ucraina”, care să-i permită „restabilirea integrităţii teritoriale” a ţării şi a cerut în acest scop mai multe echipamente militare „astfel încât Ucraina să poată opri înaintarea Rusiei şi să-i împingă pe ruşi dincolo de liniile (frontului) din februarie”, când a început agresiunea rusă împotriva Ucrainei, mai menţionează preşedinţia franceză.

Aceasta adaugă că preşedintele francez Emmanuel Macron „a spus foarte clar că nimic din ceea ce priveşte Ucraina nu va fi decis fără Ucraina” şi că acesteia îi „revine să stabilească momentul când poate intra în negocieri cu Rusia”.

Negocierile de pace ruso-ucrainene sunt în prezent suspendate, situaţie confirmată de ambele părţi. După reuniunea de la Istanbul din 29 martie nu a mai avut loc nicio întâlnire faţă în faţă între cele două delegaţii. Discuţiile au continuat o perioadă online după acea dată, dar fără progrese. Rusia a acuzat Ucraina că a revenit asupra unor propuneri formulate la Istanbul şi presupune că aceste schimbări de poziţie sunt rezultatul unor influenţe ale Washingtonului asupra Kievului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22