Weber îi cere lui Timmermans să sancționeze PSD: Vor să legalizeze în parte corupţia în România

Laurentiu Gheorghe | 23.03.2019

Liderul popularilor europeni, Manfred Weber, propus la șefia Comisiei Europene, i-a solicitat lui Frans Timmermans să ia măsuri împotriva PSD România, așa cum și PPE a luat împotriva lui Viktor Orban.

Pe aceeași temă

El i-a invitat de asemenea pe social-democraţii din Parlamentul European şi pe candidatul acestora, Frans Timmersmans, să facă şi ei curăţenie în rândurile lor, sancţionând partidele cu probleme. „Văd că el (Timmermans - n.r.) nu ridică un deget împotriva social-democraţilor în România, care sunt pe cale să legalizeze în parte corupţia”, a criticat el.

Weber a apreciat drept problematic şi partidul social-democrat maltez, în condiţiile în care ancheta pentru elucidarea asasinării jurnalistei specializate în anchete asupra cazurilor de corupţie, Daphne Caruana Galizia, bate, în opinia lui, pasul pe loc şi există suspiciuni privind implicarea mafiei.

Weber a mai declarat că acţionează pentru a-i priva pe „cretinii” din partidele de extremă dreapta de orice responsabilitate politică, invocând-o şi pe Marine Le Pen, într-un interviu publicat vineri.

„Majoritatea mea de mâine se află la centru”, a declarat bavarezul, candidatul PPE pentru a-i succede preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, într-un interviu pentru cotidianul Sueddeutsche Zeitung. „Mă bat exact pentru asta, să fac în aşa fel încât cretinii de dreapta, cum sunt cei din AfD (partid german de extremă dreapta - n.r.), „sau ca cei din partidul lui (Marine) Le Pen să nu primească nicio responsabilitate politică”, a continuat el.

În acest sens, el a exclus de asemenea orice colaborare cu partidul polonez Lege şi Justiţie (PiS) sau cu partidul italian de extremă dreapta al lui Matteo Salvini, membru al unei coaliţii populiste la putere în Italia, după alegerile europene ce vor avea loc la sfârşitul lui mai.

După numeroase tergiversări, Partidul Popular European (PPE) a sfârşit prin a suspenda provizoriu, fără a-l exclude, partidul Fidesz al premierului ungar Viktor Orban, pentru derapajele şi atacurile liderului de la Budapesta împotriva statului de drept.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22