Zelenski a cerut populației să fie pregătită pentru toate scenariile posibile

L. G. | 20.10.2022

Ucraina reduce de joi furnizarea de energie pentru a rezista în fața distrugerii infrastructurii de către armata rusă, președintele Zelenski cerând populației să fie pregătită pentru orice situație.

Pe aceeași temă

Pe măsură ce bombardamentele au continuat miercuri în Ucraina, inclusiv în capitală, Kievul a acuzat Rusia că pregăteşte o „deportare în masă” a oamenilor din teritoriile recent anexate şi că a recrutat cu forţa cetăţenii ucraineni în armata sa.

În discursul său de miercuri seara, Zelenski a spus că forţele ucrainene au doborât 21 de drone iraniene miercuri, dintre care zece se îndreptau spre Kiev.

„Din păcate, au existat şi explozii şi alte pagube grave aduse infrastructurii", a deplâns el. El le-a cerut ucrainenilor să-şi limiteze consumul de energie electrică începând de joi, ora 07:00 (04:00 GMT).

Un apel transmis de primarul din Kiev ,Vitali Kliciko, le-a cerut alegătorilor săi să nu mai folosească cuptoarele cu microunde, aparatele de aer condiţionat, ceainicele electrice sau încălzitoarele electrice între orele 7:00 a.m. şi 11:00 p.m.

Preşedinţia ucraineană a anunţat joi „restricţii pentru furnizarea de energie electrică” în toată Ucraina şi crearea de puncte mobile de alimentare cu energie electrică pentru infrastructură. „Ne pregătim pentru toate scenariile posibile pe măsură ce se apropie iarna”, a spus Zelenski. „Ne aşteptăm ca teroarea rusă să fie îndreptată împotriva instalaţiilor energetice până când, cu ajutorul partenerilor noştri, vom putea distruge 100% dintre rachete şi drone”, a adăugat el. Uniunea Europeană pregăteşte sancţiuni împotriva Iranului, acuzat că a furnizat Rusiei drone militare pentru a lovi Ucraina. Şi, la ONU, Consiliul de Securitate s-a reunit timp de două ore cu uşile închise, miercuri, pe acest dosar.

Zelenski despre legea marțială decretată de Putin: Este doar o isterie în rândul tovarășilor cekişti!

Decretul semnat de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, privind introducerea „legii marțiale” în teritoriile ocupate ale Ucrainei indică o isterie în interiorul Federaţiei Rus - consideră preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, relatează Rador.

Într-un mesaj video difuzat miercuri seară, liderul de la Kiev a remarcat că timp de șase luni, Federația Rusă a evitat chiar și cuvântul "„război” și și-a pedepsit oamenii care l-au pronunţat, deschizându-le dosare penale. Zelenski a subliniat că rușii au adus războiul pe pământul ucrainean, minţind constant referitor la presupuse negocieri, iar acum semnează „decrete” care doar consolidează războiul.

„Ei bine, ce să spun, este doar o isterie în rândul «tovarășilor cekişti» (CEKA - organizație a poliției secrete sovietice - n.r.). O isterie care va fi şi mai mare o dată cu apropierea înfrângerii Rusiei” - a adăugat Volodimir Zelenski.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22