Zelenski avertizează asupra pericolului generat de bombardarea centralei nucleare de la Zaporojie

L. G. | 08.08.2022

Președintele Ucrainei a declarat, după atacurile asupra centralei nucleare de la  Zaporojie, că dacă se va întâmpla ceva „ireparabil”, „nimeni un va opri vântul radioactiv”.

Pe aceeași temă

El a spus că a vorbit cu președintele Consiliului European despre această situație și a subliniat că nimeni nu se simte în siguranță când au loc astfel de amenințări teroriste.

 

„Am vorbit astăzi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel. L-am informat cu privire la situaţia de pe câmpul de luptă, despre ameninţarea creată de Rusia prin atacul la centrala nucleară Zaporojie.

 

Nu există vreo naţiune în lume care să se poată simţi în siguranţă atunci când un stat terorist trage asupra unei centrale nucleare.

 

Doamne fereşte, dacă se întâmplă ceva ireparabil, nimeni nu va opri vântul care va împrăştia contaminarea radioactivă.

 

Drept urmare, este necesar chiar acum un răspuns principial al comunităţii internaţionale după aceste atacuri ale Rusiei asupra centralei nucleare Zaporojie, cea mai mare din Europa", a spus Volodimir Zelenski.

 

„Orice atac asupra unei centrale nucleare este un act sinucigaș", a declarat șeful ONU Antonio Guterres într-o conferință de presă în Japonia.

 

Rușii au bombardat din nou centrala nucleară de la Zaporojie, au transmis duminică autoritățile ucrainene.

 

Potrivit acestora, în atacul de duminică au fost loviți trei senzori de radiații. De asemenea, un muncitor de la centrala nucleară a fost rănit în timpul bombardamentelor.

De asemenea Zelenski a spus că organizarea referendumurilor din regiunile ocupate, va conduce la anularea oricărei posibile negocieri cu Rusia pentru încetarea conflictului armat.

 

„În această vară, apar în fiecare săptămână tot mai multe ştiri că ocupanţii se pregătesc pentru pseudo-referendumuri în zonele ocupate din sudul ţării noastre. Vreau să spun un lucru foarte simplu: toţi cei care îi ajută pe ocupanţi în orice mod ca să îşi pună în aplicare intenţiile vor fi traşi la răspundere. Poziţia statului nostru rămâne aceeaşi: nu vom ceda nimic din ce este al nostru şi dacă ocupanţii urmează calea acestor pseudo-referendumuri, ei vor închide pentru ei înşişi orice posibilitate de negociere cu Ucraina şi cu lumea liberă, de care partea rusă va avea categoric nevoie la un moment dat”, a afirmat Volodimir Zelenski, informează News.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22