Zelenski cere la summitul G7 o misiune internaţională de monitorizare la graniţa cu Belarus       

L. G. | 11.10.2022

Volodimir Zelenski a făcut apel, marţi, la o misiune internaţională de monitorizare la graniţa dintre Ucraina şi Belarus, acuzând Rusia că încearcă să atragă Belarusul direct în război,

Pe aceeași temă

Zelenski, care s-a alăturat unei întâlniri virtuale cu liderii G7, le-a cerut acestora să sprijine misiunea internaţională de la graniţa ucraineano-belarusă, relatează The Guardian.

Omologul său belarus, Aleksandr Lukaşenko, a anunţat crearea unei forţe militare comune cu aliatul său rus în apropierea graniței cu Ucraina, ca răspuns la ceea ce el a spus că este o ameninţare clară pentru Minsk din partea Kievului şi a susţinătorilor occidentali.

Zelenski a acuzat că „Rusia încearcă să atragă Belarusul direct în război”, relatează AFP.

În timpul reuniunii G7, care s-a încheiat, Zelenski le-a cerut liderilor să ofere Ucrainei suficiente capacităţi de apărare aeriană pentru a se apăra împotriva Rusiei, precum şi impunerea unor noi sancţiuni dure împotriva Moscovei.

 

La rândul lor, liderii țărilor G7 s-au angajat să sprijine Ucraina „atât timp cât va fi nevoie”, promițând totodată să continue să ofere sprijin financiar, umanitar, militar, diplomatic și juridic.

Națiunile G7 l-au asigurat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski „că nu ne lăsăm descurajați și suntem fermi în angajamentul nostru de a oferi sprijinul de care Ucraina are nevoie pentru a-și susține suveranitatea și integritatea teritorială”, potrivit declarației comune.

„Vom continua să oferim sprijin financiar, umanitar, militar, diplomatic și juridic și vom fi ferm alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie. Ne-am angajat să sprijinim Ucraina pentru a răspunde nevoilor sale de pregătire pentru iarnă.”, a precizat grupul celor mai industrializate țări.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22