Zelenski condamnă atacarea unui convoi civil în Zaporojie: Numai teroriștii pot face acest lucru

L. G. | 30.09.2022

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a postat pe Telegram un răspuns la atacul Rusiei asupra convoiului civil din Zaporojie, soldat cu 23 de morți și 28 de răniți.

Pe aceeași temă

„Statul terorist lansează rachete asupra populației civile din Zaporojie, Nikolaev și Dnipropetrovsk. Acesta atacă regiunile ucrainene de la lansatoare de rachete și drone. Ocupanții au tras 16 rachete într-o singură dimineață numai în districtul Zaporojie. Numai teroriștii totali pot face acest lucru, care nu ar trebui să aibă loc în lumea civilizată.

Inamicul se înfurie și caută să se răzbune pentru fermitatea noastră și pentru eșecurile sale. Îi distruge cu cinism pe ucrainenii pașnici, pentru că a pierdut tot ce este uman cu mult timp în urmă. Gunoaie însetate de sânge. Veți răspunde cu siguranță pentru fiecare viață ucraineană pierdută”, a scris Zelenski, în postarea pe Telegram.

Oficialii ucraineni au anunțat vineri dimineață că 23 de persoane au fost ucise și 28 rănite într-un atac al forțelor ruse asupra unui convoi civil care părăsea orașul Zaporojie, relatează CNN.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Bloody terrorists fired rocket at convoy of civilian cars waiting to head from Zaporizhzhia to the temporally occupied territories. Dozens were killed and wounded. When you think the worst news is over, Russia does this. <a href="https://t.co/OEwwM4xD60">pic.twitter.com/OEwwM4xD60</a></p>&mdash; Maria Avdeeva (@maria_avdv) <a href="https://twitter.com/maria_avdv/status/1575729467028254720?ref_src=twsrc%5Etfw">September 30, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

„Inamicul a lansat un atac cu rachete asupra unui convoi umanitar civil la ieșirea din Zaporojie”, a declarat Oleksandr Starukh, șeful administrației militare regionale din Zaporojie, pe Telegram:

„Oamenii erau la coadă pentru a pleca spre teritoriul ocupat temporar, pentru a-și lua rudele, pentru a livra ajutoare”.

Imaginile și înregistrările video de la fața locului arată vehicule distruse și câteva cadavre pe șosea.

Ivan Fedorov, primarul orașului ocupat Melitopol, a declarat pe Telegram: „Oamenii părăsesc Zaporojie în fiecare zi pentru a-și sprijini rudele, pentru a livra medicamente vitale populației civile și pentru a se întoarce înapoi. Este imposibil deocamdată să numărăm măcar numărul de morți și răniți”.

Kyrylo Timoșenko, adjunctul șefului biroului președintelui, afirmă că un total de 16 rachete au fost lansate de forțele rusești în zona în care a fost lovit convoiul civil.

Timoșenko a declarat pe Telegram: „Potrivit informațiilor preliminare, 16 rachete au fost lansate cu ajutorul sistemului de rachete S-300. 23 de morți și 28 de răniți”.

„Patru lovituri cu rachete au fost lansate în zona pieței auto, precum și la punctul de concentrare a vehiculelor și a cetățenilor pentru plecarea/introducerea pe/din teritoriul temporar ocupat al Ucrainei. A fost o coloană de vehicule cu civili care se îndreptau spre teritoriul ocupat temporar pentru a-și lua rudele”, a declarat Timoșenko.

Forțele ruse folosesc frecvent rachete S-300 în conflictul ucrainean.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/Russian?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Russian</a> invaders shelled a civilian humanitarian convoy at the exit from <a href="https://twitter.com/hashtag/Zaporizhzhya?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Zaporizhzhya</a>. <br><br>People were queuing to go to the temporarily occupied territory to pick up their relatives and deliver aid. <a href="https://t.co/QQLHjD6B7o">pic.twitter.com/QQLHjD6B7o</a></p>&mdash; NEXTA (@nexta_tv) <a href="https://twitter.com/nexta_tv/status/1575722884403589120?ref_src=twsrc%5Etfw">September 30, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22