Zelenski după primirea statutului de candidat la aderare la UE. Mesaj special pentru România

Redactia | 24.06.2022

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că decizia istorică a Consiliului European de a acorda Ucrainei statutul de candidat la UE este o recunoșatere a faptului că țara sa aparține Europei.

Pe aceeași temă

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că decizia istorică a Consiliului European de a acorda Ucrainei statutul de candidat la UE este o recunoșatere a faptului că țara sa aparține Europei, și nu este un tărâm de tranzit, la granița dintre orci și efli.

”Este recunoscut oficial că Ucraina nu este o punte, nu este o pernă între Occident și Rusia, nu este un tampon între Europa și Asia, nu este o sferă de influență, nu este o zonă gri sau un teritoriu de tranzit. Nu este granița dintre orci și elfi. Ucraina este un viitor partener egal pentru cel puțin 27 de țări UE. Ucraina este candidată la aderarea la Uniunea Europeană”, a scris Zelenski, vineri dimineața, pe platforma Telegram.

Liderul de la Kiev a mulțumit joi seara fiecărui stat membru UE pentru sprijinul acordat în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Zelenski a avut un mesaj special și pentru România.

”Mulţumesc, domnule preşedinte Klaus, cooperarea noastră în regiune şi în structurile europene poate deveni într-adevăr unul dintre fundamentele stabilităţii globale”, a spus Zelenski în mesajul adresat României.

România a fost constant unul dintre suporterii puternici ai acordării statutului de candidat pentru Rep. Moldova și Ucraina. Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis s-a alăturat liderilor Franței și Germaniei, Emmanuel Macron și Olaf Scholz, făcând o vizită la Kiev în semn de solidaritate cu Ucraina.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22