Zelenski, în Congresul SUA: Avem nevoie de voi acum, amintiți-vă de 11 septembrie - VIDEO

L. G. | 16.03.2022

Președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski le-a cerut membrilor Congresului și președintelui Joe Biden să instituie zona de interdicție aeriană: „Rusia a transformat cerul Ucrainei într-o sursă a morții”.

Pe aceeași temă

El a cerut Statelor Unite, într-un discurs emoționant susținut miercuri în Congresul american, să „facă mai mult” în „cea mai întunecată perioadă” pentru țara sa și pentru întreaga Europă. Discursul său înregistrat a fost primită cu ovații, toți membrii Congresului ridicându-se în picioare și aplaudând.

Președintele ucrainean și-a deschis discursul lăudând curajul poporului ucrainean și spunând că „destinul” țării sale este decis chiar acum.

Capitala Kiev este „supusă tirurilor de rachete și atacurilor aeriene din partea trupelor ruse în fiecare zi. Dar nu renunță", a spus Zelensky. El a arătat că țara sa se află „în cel mai rău război de la al Doilea Război Mondial”.

„Am onoarea să vă salut în numele poporului ucrainean, oameni curajoși și iubitori de libertate, care de opt ani rezistă agresiunii ruse (...)

În acest moment, se decide destinul țării noastre. (...) Rusia ne-a atacat nu doar pe noi, nu doar pământul nostru. A intrat într-o ofensivă brutală împotriva valorilor noastre, a valorilor umane de bază”, a spus el, potrivit CNN.

„Vreau să mă asigur că rușii nu primesc nici măcar un ban pe care să îl folosească pentru a distruge Ucraina”

De asemenea, președintele Ucrainei a cerut Statelor Unite să „facă mai mult” în „cea mai întunecată perioadă” pentru țara sa și pentru întreaga Europă:

„În cea mai neagră perioadă pentru țara noastră, pentru întreaga Europă, fac apel să faceți mai mult.

Sunt necesare noi pachete de sancțiuni, în mod constant, în fiecare săptămână, până când mașinăria militară rusă se oprește. Sunt necesare restricții pentru toți cei pe care se bazează acest regim nedrept (...)

Toate companiile americane trebuie să părăsească imediat piața din Rusia, pentru că este inundată de sângele nostru.

Doamnelor și domnilor, membri ai Congresului, ar trebui să faceți presiune dacă există companii care finanțează mașina militară rusă.

Vreau să mă asigur că rușii nu primesc nici măcar un ban pe care să îl folosească pentru a distruge oamenii din Ucraina”.

Apel către Biden: „A fi liderul lumii înseamnă a fi liderul păcii”

Zelensky i s-a adresat direct și președintelui american Joe Biden, cerându-i să fie „liderul păcii”, potrivit CNN.

„Mă adresez președintelui Biden: Tu ești liderul națiunii, al măreței tale națiuni. Îți doresc să fii liderul lumii. A fi liderul lumii înseamnă să fii liderul păcii", a spus Zelensky în limba engleză. El și-a suținut discursul în limba ucraineană, însă la final li s-a adresat în limba engleză membrilor Congresului.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/q-kuGHPs4TU" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22