Zelenski, în vizită neașteptată la Londra, primit de premierul britanic Rishi Sunak

L. G. | 08.02.2023

Președintele Volodimir Zelenski vizitează miercuri Londra, în a doua deplasare externă de la invazia Rusiei, unde va ține un discurs în Parlamentul britanic în care cere suplimentarea ajutorului militar.

Pe aceeași temă

Biroul premierului britanic Rishi Sunak a declarat pentru BBC că Zelenskiy va vizita trupele ucrainene care se antrenează în Marea Britanie și se va adresa Parlamentului britanic.

Premierul britanic, Sunak, a anunțat de aemenea planuri pentru extinderea pregătirii militarilor ucraineni, inclusiv antrenarea piloților pentru misiuni de luptă pe avioane din dotarea NATO și a marinei militare, precum și accelerarea furnizarii de echipamente militare.

„Vizita președintelui Zelenski în Marea Britanie este o dovadă a curajului, hotărârii și luptei țării sale și o dovadă a prieteniei de neclintit dintre cele două țări”, a spus Sunak în declarație.

Londra a trimis Kievului ajutoare militare - armament şi echipament - în valoare de peste două miliarde de lire sterline (2,5 miliarde de dolari).

Zelenski a vizitat Statele Unite în decembrie și s-a adresat Congresului SUA în singura sa călătorie în străinătate de când Rusia și-a lansat invazia la scară largă în februarie anul trecut.

Țările occidentale și-au mărit dramatic angajamentele de sprijin militar pentru Ucraina de la începutul noului an, inclusiv prin livrarea a sute de tancuri și vehicule blindate. Kievul dorește să primească în plus rachete cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă.

După contraofensiva majoră a armatei ucrainene în a doua jumătate a anului 2022, Rusia și-a relansează ofensiva, cu zeci de mii de soldați recent mobilizati pe front.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22