Zelenski: Ne vom elibera teritoriul până vom ajunge la granițele legale ale Ucrainei

L. G. | 28.07.2022

Președintele Ucrainei a declarat miercuri noapte că "În fiecare săptămână, ne întărim statul, în fiecare săptămână facem lucruri care ne aduc mai aproape de Uniunea Europeană”.

Pe aceeași temă

Zelenski s-a referit, în mesajul video de miercuri noapte, la podul Antonivsky din Herson - avariat în urma atacurilor cu rachetă ucrainene - şi la altele din regiune, informează News.ro.

"Desigur, toate vor fi reconstruite, dar de către noi. Facem totul pentru a ne asigura că ocupanţii nu au oportunităţi logistice pe pământul nostru. Orice planuri ar avea, noi le vom strica. Şi ne vom elibera teritoriul prin mijloace militare, diplomatice şi de orice alt fel, până vom ajunge la graniţele legale ale Ucrainei", a afirmat preşedintele ucrainean.

El a adăugat că Ucraina se pregăteşte să crească exportul de electricitate pentru consumatorii din Uniunea Europeană.

"În pofida acestui război, am asigurat conectarea reţelei de energie din Ucraina la sistemul energetic din întreaga Europă în timp record. Exporturile noastre ne permit nu doar să obţinem valută, ci şi să ajutăm partenerii noştri să reziste presiunii Rusiei în ceea ce priveşte energia. Treptat, vom face din Ucraina unul dintre garanţii securităţii energetice europene graţie producţiei noastre de electricitate", a susţinut şeful statului.

Zelenski a menţionat că în a doua parte a săptămânii sunt programate evenimente importante pe plan politic şi diplomatic.

"În primul rând, este vorba despre sărbătorirea, mâine (joi - n.r.), a Zilei statalităţii Ucrainei. Dar nu doar asta. Vor mai fi evenimente, vor mai fi veşti. În fiecare săptămână, ne întărim statul, în fiecare săptămână facem lucruri care ne aduc mai aproape de Uniunea Europeană şi în fiecare săptămână asigurăm forţe suplimentare pentru a înfrunta Rusia", a subliniat el.

De asemenea, a spus Zelenski, a avut loc o întâlnire a Grupului pentru Sancţiuni Internaţionale, sub conducerea lui Andrii Iermak şi Michael McFaul, cu participarea reprezentanţilor Parlamentului ucrainean.

"Sunt dezvoltate noi soluţii care vor creşte preţul războiului pentru Rusia. Mai exact, există o iniţiativă pentru a întări responsabilitatea la nivelul Uniunii Europene pentru ocolirea sancţiunilor şi o iniţiativă privind dezvăluirea obligatorie a contactelor de afaceri, a deţinerii în comun a drepturilor corporative şi proprietăţi cu cetăţeni ruşi", a explicat el.

Zelenski a încheiat spunând că, în timpul acestui război la scară largă, a oferit titlul de erou al Ucrainei unui număr de 160 de luptători ucraineni, între care unul dintre cei mai eficienţi piloţi ucraineni, maiorul Oleksandr Kukurba. El a relatat că i-a oferit acestuia Ordinul Steaua de Aur, în aprilie, iar Kukurba a murit în luptă în urmă cu o zi, în cel de-al o sutălea raid al său.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22