Zelenski: Practic, nu mai avem frontieră cu Polonia

L. G. | 05.03.2022

Președintele Ucrainei le-a transmis concetățenilor refugiați în alte țări că în curând le va putea spune să se întoarcă în Ucraina deoarece nu mai este niciun pericol, scrie News.ro

Pe aceeași temă

„Sunt sigur că în curând vom putea spune oamenilor noştri: Întoarceţi-vă! Veniţi înapoi din Polonia, România, Slovacia şi din toate celelalte ţări. Întoarceţi-vă pentru că nu mai există nicio ameninţare!”, a afirmat Zelenski într-un nou mesaj către ucraineni.

„Deja ne gândim la viitor. La cum ne vom reconstrui oraşele şi economia, a adăugat el, enumerând discuţiile pe care le-a avut inclusiv cu directorul FMI, pentru a obţine sprijin financiar.

„Noi încă protejăm statul. Încă salvăm oameni.(…) Nu contează cât e ceasul, nu contează ce dată e. Şi aşa va fi până la victorie”.

El a anunţat că a avut o nouă discuţie cu preşedintele Franţei Emmanuel Macron şi cu cel al Poloniei, Andrzej Duda, convorbirile lor fiind zilnice, şi că îi este recunoscător fiecăruia dintre ei.

El a subliniat relaţia specială pe care o are cu omologul său polonez, elogiind modul în care au reuşit să evite o criză umanitară la frontieră, unde mii şi mii de ucraineni au fost trataţi decent şi nimeni nu îi întreabă de naţionalitate, religie sau dacă au bani.

„Practic, nu mai avem frontieră cu Polonia”, a declarat preşedintele Ucrainei.

El a susţinut că au fost ucişi 10.000 de militari ruşi, că sunt tineri de 18 şi 20 de ani cărora nu li s-a explicat nici de ce urmează să lupte, nici de ce se află pe un teritoriu străin.

„Rusia ar fi trebuit să le ofere acestor oameni altceva decît moartea”, a spus Zelenski.

„Poporul ucrainean continuă să reziste chiar şi acolo unde invadatorii au reuşit să treacă. Din nefericire. Dar nu pentru mult timp. Admir fiecare ucrainean care nu tace, care protestează, care ia drapelul naţional şi arată armatei ruse că va pierde”, a declarat preşedintele Ucrainei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22