Zelenski: Războiul poate dura un an sau ani dar și mai puțin, în funcție de doi factori

L. G. | 16.04.2022

În cea mai recentă intervenţie video a preşedintelui Zelenski adresată naţiunii, el spune că este dificil de prezis cât va dura războiul.

Pe aceeași temă

„Desigur, aud și predicții diferite. Am mult mai multe informații decât unele instituții media despre intențiile și capacitățile armatei ruse. Despre potențialul economiei ruse. Despre starea emoțională a societății din Rusia", a spus președintele Ucrainei în mesajul video transmis în cursul nopții.

 

El a declarat că doi factori vor determina durata conflictului.

 

"Succesul armatei noastre pe câmpul de luptă este cu adevărat semnificativ. Important din punct de vedere istoric. Dar încă nu suficient pentru a ne curăța elibera pământul de ocupanți. Dar îi vom învinge. Sancțiunile împotriva Rusiei sunt foarte importante. Dureroase din punct de vedere economic. Dar încă insuficiente pentru ca mașina militară rusă să rămână fără mijloace de subzistență. Noi pledăm pentru altele mai puternice, mai distructive", a afirmat el, citat de BBC.

"Dacă cineva spune: an sau ani, eu răspund: poți face războiul mult mai scurt. Cu cât obținem mai devreme mai multe din armele pe care le-am cerut, cu atât vom fi mai puternici și cu atât mai repede va veni pacea", a adăugat președintele Ucrainei.

 

 Într-un interviu acordat CNN, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că între 2.500 și 3.000 de soldați ucraineni au murit și aproximativ 10.000 au fost răniți de la începutul invaziei ruse în țara sa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22