O infringere a propagandei

S-a terminat perioada în care, în ultimii trei ani mai ales, din iarna anului 2012, echipa de propagandă de acolo a făcut legea la alegerile de pînă astăzi. Au ajuns la capătul drumului. În fapt, va fi probabil din punct de vedere tehnic o victorie a lui Klaus Iohannis dar în mult mai mare măsură este o înfrîngere zdrobitoare a echipei Ponta - PSD. O victorie a străzii.

Alexandru Lazescu 16.11.2014

De același autor

Cu puțin timp în urmă, înainte de a fi știute rezultate estimate, un prieten apropiat îmi spunea că el merge pe mîna Patriarhului Daniel care a ținut să spună astăzi, la predică, că “uneori Dumnezeu a lucrat prin oameni străini”. Iar Exit Poll-urile par să-i dea dreptate. La ora 19: Digi24 (IRES - Vasile Dâncu):  50,9 - 49,1 % La Realitatea TV avem egalitate. TVR il da puțin în față tot pe Iohannis. Iar la la Antena 3: 50,9 - 49,1 % dar e limpede ca suntem deja foarte aproape ca număr de voturi. Si asta in conditiile in care masuratorile sunt de la ora 19 si mai sunt aproape 3% din voturi de completat din diaspora, unde grosul acestora se va orienta  destul de sigur către Klaus Iohannis.

  Intram într-o zona destul de agitată în orele următoare dar e cert că în condițiile date toate instituțiile statului se vor repoziționa, vor fi mult mai prudente, așa că abuzurile nu vor depăși o anumită limită în ciuda eforturilor PSD. De fapt, dacă dăm la o parte frauda extinsă mai ales in unele județe din sudul țării și ajustările de făcut în continuare, inclusiv voturile din afară, probabil că ecartul ar fi fost semnificativ mai mare. Pe de altă parte, mai avem încă o constatare importantă de făcut: s-a terminat era "Antena 3”. S-a terminat perioada în care, în ultimii trei ani mai ales, din iarna anului 2012, echipa de propagandă de acolo a făcut legea la alegerile de pînă astăzi. Au ajuns la capătul drumului. În fapt, va fi probabil din punct de vedere tehnic o victorie a lui Klaus Iohannis dar în mult mai mare măsură este o înfrîngere zdrobitoare a echipei Ponta - PSD. O victorie a străzii. Nu se va întîmpla o minune după evenimentele de astăzi dar este o înfrîngere simbolică a actualei puteri care a risipit resurse uriașe, fără folos după cum se vede. Care va echilibra spectrul politic dar asta nu înseamnă deloc că ne va aștepta o perioadă liniștită. Din contra.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22