Tensiune mare, mon cher!

Nervii pesediștilor sunt întinși la maximum, zdrăngăne ca mandolina lui Sică pe vremuri.

Andreea Pora 19.11.2019

De același autor

Cine și-ar fi imaginat că se întoarce roata? Nimeni nu se mai înțelege cu nimeni, e tensiune mare. Dăncila se închide în baie și plânge de-i sar broșele. Printre suspine și oftaturi, se vaită cum numai ea știe: „Oricine îi este frică, m-am luptat singură cu șapte bărbați și acum dictatorul nu mă primește la dezbatere”. Ghinion. Sau, din contră, nici ea nu e sigură.

Dacă Dragnea n-ar fi la pușcărie, l-ar așeza acolo pesediștii cu mâna lor. E de înțeles: au pierdut guvernarea, au o candidată pe care au băgat-o cu chiu, cu vai în turul al doilea, vorba lui Manda – „e greu să faci campanie pentru o proastă” – și vor pierde și prezidențialele. La un scor care va începe cu 2 din orice direcție l-ai privi. Dar prin toate astea au mai trecut, nu sunt la prima încercare, până la urmă, soarele tot pe autostrada lor a răsărit. Aia desenată pe hârtie.

Ceea ce îi turbează de-a binelea e altceva: rapiditatea cu care sunt puși pe făraș. Cine s-ar fi așteptat ca în nici trei săptămâni să înceapă epurarea? Era specialitatea lor. Pilele, umflații cu bani publici (Ionela Stoian, secretara de stat de la Dezvoltare, demisă de Orban, câștiga 8.500 euro/lună), oameni de nădejde, mâinile și picioarele partidului, iată, trebuie să-și strângă catrafusele. Și asta nu-i tot. Ies la iveală bugetele duble, banii direcționați spre clientelă, ăia luați cu japca din TVA și de la privați. Nasol. Dacă prinde iar DNA-ul viteză, te pomenești că pun vreo Codruța 2 în locul lui Licu sau Nistor, și începe iar festivalul cătușelor. Victimizarea pe tema asta nu mai ține, până și Dăncilă pricepe asta. La faza cu dictatorul care vrea să o pună să dezbată cu procurorii, a vuit facebook-ul de chiuituri. Postacii lor n-au răzbit.

Până și pe Orlando Teodorovici, această Olguță fără zvâc și fustă, l-a lovit fandacsia: a vrut și el dezbatere. Cu Cîțu, la ASE. El, ditamai Al Capone, s-a dus, iar ăla i-a tras clapa. Nici circul nu mai e ca pe vremuri. S-au schimbat și vremurile astea. Când? S-a întâmplat chiar sub nasul lor, doar ei n-au prins de veste. Erau ocupați cu furatul și amnistia. Acum, trag ponoasele. Și vor mai tot trage, că alegeri mai sunt. //

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22