Suparaciosul

Andrei Cornea 02.11.2005

De același autor

Va sa zica premierul s-a suparat! El, omul atat de calm de obicei, de masurat, de politicos, iata ca si-a iesit din rabdari si s-a rastit la partenerii de coalitie care i-au trantit bugetul Educatiei in comisii. Ce-i cu indisciplina asta impardonabila? S-ar putea sa ne suparam si noi, liberalii, a amenintat premierul. Ce se va intampla atunci? Sa credem ca isi va da premierul demisia? Pe aceea “irevocabila”, vreau sa spun, nu pe cealalta? Fara sa se razgandeasca nici a doua zi si nici macar a treia zi?
Interesant ca ce l-a nemultumit cel mai rau pe premier este ca parlamentarii coalitiei n-au vrut sa accepte un buget al Educatiei mai mic decat cel pentru 2005. Or, Tariceanu se pare ca a gasit cheia reformei, cautata de atata vreme de nenumarate guverne, ministri si presedinti: reducerea bugetului Educatiei. Anume, de la mic la foarte mic! (PSD a dat putin prea mult, din demagogie, desigur.) Tot demagogie si la pedisti, udemeristi etc. Or, numai printr-o scadere a bugetului se vor realiza marile obiective de integrare ale tarii. Doar se stie ca profesorii iau meditatii pe care nu platesc impozite si traiesc in huzur. Ar trebui impozitati chiar mai mult decat ceilalti, cu atat mai mult cu cat mai indraznesc sa dea si note rele unor baieti destepti, cu viitor, asa ca primul ministru sau ca presedintele. Alte probleme mai grave primul ministru nu pare sa mai aiba, si pe buna dreptate: schimbarea presedintilor Camerelor, lasata pe mana Curtii Constitutionale pesediste, nu-i mai da bataie de cap, caci ar insemna sa consume inutil analgezice. Statutul minoritatilor, respins la Senat din pricina defectiunii conservatorilor, nu l-a maniat prea mult. Lupta impotriva coruptiei e acum de resortul magistratilor si al CSM, al carui apetit fundamental - bine exprimat de presedintele sau, Dan Lupascu - este devorarea Monicai Macovei. Reforma in sistemul sanitar e torpilata de coalitia formidabila a baronilor de spitale, farmacistilor si distribuitorilor de medicamente care ameninta sa-l arunce in aer pe ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Chiar fostul ministru liberal, Mircea Cinteza, redevenit presedintele Colegiului Medicilor, s-a angajat practic sa emasculeze proiectul de reforma in Sanatate, declarand ca cere ca pachetul legislativ (de 14 legi) sa fie dezbatut in parlament, si nu adoptat prin asumarea raspunderii. Democratic, desigur! Dar cati ani ar lua reforma d-l Cinteza nu a mai spus. De fapt, n-ar lua nici macar o luna; ar pica la primul vot.
Asadar, Lupascu are grija de coruptie, Cinteza - de sanatate, Flutur de aviara, Sulfina de ape, Basescu de toate. Iar Tariceanu, in cautare de obiect al muncii, are grija de dascalime: ori scadeti bugetul Educatiei, ori ma supar si plec!

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22