E bine ca va fi Antonescu!

Cristian Patrasconiu 06.03.2010

De același autor

E vineri seara cind scriu aceste rinduri. Prima runda de polemici si discutii de la Congresul PNL s-a incheiat, iar finalul acestui eveniment provocat in regim de urgenta si in chip strategic de Crin Antonescu, pare sa fie cel scontat. Cel asteptat, dar nu neaparat dorit de multi dintre liberali!Formula pe care se merge in demersul de desemnare a noului lider liberal da, inainte de lupta, sanse minime spre zero contracandidatilor lui Crin Antonescu. Intr-o atmosfera de partid din care lipsesc multe din ingredientele care faceau sarea si piperul precedentului Congres, inclusiv entuziasmul (remember: “Yes, we Crin!”), continuitatea in functie la care pare condamnat dl Antonescu (supravegheat, din nou, parinteste, de un Dinu Patriciu care a declarat/scris recent ca „batem cimpii la televizor”!) este, pina la urma, exact ceea ce merita actualul PNL, caricatura unui partid care a avut cindva, cu adevarat, un rol istoric.PNL merita sa continue cu Antonescu pe termen scurt din mai multe motive:a)    Actualul lider al PNL e autorul unei performnate reale la ultimele alegeri. Asa incit, prin comparatie cu rivalii sai, realegerea sa ca presedinte al PNL e chiar fireasca

b)    PNL ar trebui sa continue cu Crin Antonescu in frunte pentru a trai plenar scenariul plin de artificii si palavre propus de acest lider. Un scenariu din care nu lipsesc: ipocrizie de rang inalt, gargara sustinuta, dubla masura, inconsistenta. Sub aspect ideatic si ideologic, mi-e greu sa imi amintesc vreun moment mai frivol pe care sa il fi traversat PNL decit este cel actual.

c)    Un Antonescu in frunte ar fi o lectie si pentru principalul sau competitor oficial – Ludovic Orban, cel care, ros de ambitii politice, cultiva asiduu ieri ceea ce, invins, condamna azi. La fel: e o lectie si pentru Tariceanu, un lider-alternativ deocamdata prea lenes ca sa incerce recucerirea unei pozitii la care inca rivneste.

d)    Cu Antonescu revalidat in functia de lider formal suprem, cel mai improbabil scenariu pentru PNL ar fi cel in care acest partid ar ajunge la guvernare in viitorul mediu. Multi dintre „liberalii” care se agatasera la finelel anului trecut de omul impins in fata la prezidentiale inclusiv de „ideologul” Vanghelie merita un post prelungit. Fideliltatea fata de stinga a unui partid care viseaza despre sine ca e de dreapta merita o raplata pe masura!

e)    Antonescu reconfirmat la virtul PNL asigura, pe de alta parte, premisele pentru o unificare, pe termen mediu, a dusmanilor si adversarilor sai din partid. Desigur, daca nu cumva multi dintre ei nu vor alege sa devina „independenti”.

f)    In fine, cu Antonescu presedinte din nou al PNL, acest partid va redeveni interesant si foarte vioi. Nu imediat, desigur, ci peste vreun an!
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22