Conversații patriotice

Zilele trecute, AUR și-a prezentat candidații la alegerile europene și la prezidențiale. Ce au spus ei de-a lungul timpului?

Cristian Preda 01.08.2023

De același autor

E bine să vedem cine ne-ar putea reprezenta la Strasbourg, dar și acasă.

Prințul Sturza: De 20 de ani sunt invitat de ambasade la zile naționale, dineuri, conferințe, invitații pe care mereu le accept.

Christian Terheș: Dar de ce nu intră ambasadele, de exemplu, să facă toaletele din curte de la școli? Dau un exemplu. Nu îi preocupă că copiii merg afară și mai pică prin haznale pe acolo.

Mugur Mihăescu: Sper ca românii să șteargă cu buretele Austria de pe harta existențială a Europei pe care o vedem noi.

Ion Aurel Pop: Bunuri forestiere care au aparținut statului austriac au fost date abuziv unor privați în anii aplicării Dictatului de la Viena, iar acum au fost date urmașilor, reali sau inventați, ai acelor privați.

Andrei Marga: Caloriferul este o invenție transilvană, câți știu de asta?

Ion Aurel Pop: Însăși formarea poporului român și dăinuirea sa la nord de Dunăre au fost posibile datorită pădurii. E mijlocul principal de conservare a autohtonilor, de adăpostire în fața răutăților.

Mugur Mihăescu: Acum stau la umbră, fiindcă la vârsta mea aștept un nou moment favorabil, o scânteie, o propunere.

Gh. Piperea: În lunile de vară mie nu mi s-a părut niciodată că e mai răcoare la umbră.

Ion Aurel Pop: Transilvania a fost jefuită fără milă.

Andrei Marga: În ultima vreme, și bogățiile imense ale Rusiei stârnesc apetitul unor europeni care-și doresc conflictul.

Gh. Piperea: UE înfometează populația Europei, o sărăcește în numele unei fantome de ideologie, în numele unei himere științifice.

Christian Terheș: De când s-a introdus acest MCV, a fost folosit ca un mecanism de șantaj.

Ramona Bruynseels: În aceste momente eu sunt într-o mare răfuială cu profesoru’ [Dan Voiculescu] și cu restu’... El încearcă și pune în practică șantaje și alte chestii...

Elena Doboș: Eu sunt o femeie ce are drept cauză Națiunea.

Mircea Diaconu: Nu există națiunea Europa.

Ramona Bruynseels: Contul campaniei este pe zero barat....

Claudiu Târziu: Am fost invitat la Mihai Gâdea în emisiune. Mă uitam uimit la inconștientul rujat, vopsit și pomădat ca o cocotă masculină. Nu judec însă Antenele paușal.

Ramona Bruynseels: Dan Voiculescu este creatorul doctrinei umaniste în România și vă spun sincer că este o doctrină foarte pragmatică și foarte de aplicat.

Andrei Marga: S-a explicitat prea puțin faptul că umanismul implică precepte privind multe laturi ale vieții, inclusiv atitudinea față de corpul uman. Iar crearea uterului artificial cu care debutează 2023 schimbă mai departe paradigma abordării omului.

Claudiu Târziu: Noi suntem anticorpii bolii numite neomarxism.

Tiberiu Foriș: Nici nu mai avem sex, avem gen. Nici să fii inteligent n-ai dreptul, fiindcă jignești prostul. Partidul care conduce e partidul transnaționalelor. Care ne duce spre o globalizare marxistă de stânga.

Christian Terheș: Tot acest neomarxism globalist ne vrea iobagi, doar buni de muncă și plătit taxe. Iar când nu mai producem, fiind prea bătrâni sau bolnavi, vrea să ne eutanasieze sau sinucidă asistat.

Mircea Diaconu: În prezent, sunt la modă corectitudinea politică, multiculturalismul și neomarxismul. Premiile industriei cinematografice, cum e Oscarul, gratulează filmele cu ideologia cea mai „corectă”. În trecut, unii actori au fost președinți, de pildă Reagan.

Andrei Marga: Reagan lucra doar două ore pe zi. În schimb, Putin a făcut un doctorat în petrol și gaze, apărând ideea reinstalării controlului statului asupra bogățiilor, iar asta a iritat oligarhii.

Radu Baltasiu: Ultimul val ideologic în care am intrat se numește „frontul etic intern”, prin care jurnaliști și „analiști” de casă atacă orice fel de gândire autonomă numind-o „putinistă”.

Andrei Marga: La noi s-a lucrat la personalizarea lucrurilor. Mulți îl dau pe Putin bolnav. Dar dacă mâine vine și face un judo?  //

Nota bene: Pasajele de mai sus au fost scoase din contextul lor inițial și „montate” într-un dialog imaginar, în care s-ar putea angaja potențialii candidați ai AUR.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22