Asta nu ne puteti fura

Dan Tapalaga 10.11.2014

De același autor

Veti da socoteala intr-o buna zi, tu, cu toti ai tai, pentru aceasta ultima aroganta. Va trebui sa explici, procurorule, cum ati ajuns sa ne furati pana si dreptul la vot. Am vazut multe pana azi, ati facut multe cu votul nostru ingorat, cumparat, furat sau batjocorit. Ne-ati violat votul cum ati avut chef. Dar n-a ajuns nimeni, pana la voi, sa ne fure cu totul dreptul de a pune stampila. N-a avut inca nimeni curajul sa ne tranteasca usa in nas doar pentru ca nu-i place fata noastra. Romania de afara nu a incasat niciodata atata rusine, umilinta si dispret.

Mai priveste odata la oamenii iesiti pe strada la Cluj, la Timisoara, la Bucuresti si in alte orase. Nu ti-au cerut nimic din buzunar, n-au intins mana dupa bani, nu stau dupa pomenile tale. Vor sa-i lasi sa voteze, sa-i respecti putin mai mult, sa nu-i tratezi ca pe dusmanii tarii pe cei care au parasit-o tot din cauza voastra.

Atata le-a ramas, un amarat de vot o data la patru-cinci ani. Nu-i destul ca amenintati, santajati si pacaliti oamenii ca sa le smulgeti votul asta nenorocit? Nu va ajunge ca ati golit votul de orice speranta, ca ati facut din el o marfa oarecare din care niste amarati scot o paine, o punga de zahar sau un litru de ulei? Acum vrei sa le negati pana si acest drept celor pentru care votul mai inseamna totusi ceva?

Cum credeti voi ca ne puteti reduce la tacere asa usor, cum va imaginati ca vom inghiti toti incolonati ca pinguinii Romania voastra trucata? Nu poti fugi de cetatenii tai, nu-i poti tine la distanta, nu-i poti separa pe cei din afara tarii cu gardurile ridicate de partidul tau care a facut lozinca goala din mandria de a fi roman.

Votul lor, votul romanilor, oriunde vor fi, te va ajunge din urma, oricate viraje disperate faceti acum sa scapati de orice alegator constient de farsa nationala pe care o jucati de doi ani incoace.  

Nu puteti scapa atat de usor de oamenii liberi, care nu depind de voi, de partidul vostru si de afacerile voastre. Acesti oameni liberi viseaza sa se intoarca intr-o buna zi intr-o tara mai buna. Le-ati omorat speranta aici in tara de atatea ori, nu le puteti fura visele atat de cinic si brutal.

Daca azi ne furi dreptul de vot, ce alte drepturi ne vei confisca atunci cand o sa te vezi stapan peste toata tara?

Toti acesti oameni cu parinti, frati si prieteni lasati in urma vor povesti mai departe cum ii deposedati de viitor chiar si dupa ce au plecat in lume. Nu va vor ierta usor.

Marcam o premiera in istoria politica a Romaniei. Avem, in fine, un ministru care demisioneaza cu argumentul explicit ca refuza sa le respecte cetatenilor sai un drept fundamental. Asa ceva Romania nu a mai pomenit pana azi.

Rareori am vazut un slujitor de partid mai zelos, mai devotat cauzei si mai agresiv in lupta cu cetatenii pentru care ar trebui sa lucreze. Cum sa nu iesi in strada cand un ministru isi scuipa poporul in obraz si apoi fuge de raspundere ca ultimul las?

Cum sa asisti pasiv cand vezi  un guvern cum face totul pentru a impiedica niste cetateni sa se exprime? In ce tara din UE s-au mai pomenit conducatori atat de porniti impotriva propriilor cetateni fara a fi trasi raspundere pentru abuz de putere sau macar sanctionati democratic, prin vot?

Articol publicat de HotNews.ro

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22