Gerard Depardieu si cosmarul etatistilor

Dragos Paul Aligica 04.01.2013

De același autor

Urmariti campania de linsaj mediatic indreptata asupra lui Gerard Depardieu.
 
Exitul este arma ultima si cea mai puternica a individului in fata abuzurilor statului. Fara exit individul este prizonierul elitelor si maselor etatiste si national-socialiste. Fara exit individul este o vaca de muls in staulul national la dispozitia politicienilor etatisti. Cu exit, este un om liber.
 
De aceea ceea ce face Depardieu a generat spaima si isteria socialistilor si etatistilor de toate culorile. Mass media occidentale (covarsitor de stanga si etatiste) spumega.
 
Omul isi exercita capacitatea de exit. Ca relocarea sa este sau nu optima din punct de vedere politic sau economic e treaba lui ca individ. Pot sa fiu sau nu de acord cu locul unde se muta. Important insa este ca se muta si ca prin asta da un semnal de 1000 de ori mai puternic decat votul sau protestul cu privire la ce crede el despre sistemul politic din tara initiala.
 
Ce face este insa cosmarul etatistilor. Ce s-ar face daca toti cetatenii productivi si instariti ar ameninta cu exitul?! Daca exitul si nu votul va deveni forta de reglaj in sistem? Cosmar.
 
Votul? E rezolvat. Oricand poti promite unei majoritati de electori ca vei redistribui de la o minoritate avuta catre ei ceva resurse.
 
Protestul? E rezolvat. Cu mass media dominate de etatisti, stangisti si socialisti de toate culorile, cine mai poate deosebi proaganda nattionalis-etatist-socialista de realitate?!
 
Dar exitul? Solutia extrema cand cetateanul spune: gata, ajunge, totul are o limita! Cu toate riscurile si costurile, plec! Exitul ramane cel mai periculos lucru pentru etatistii aflati azi in control aproape absolut al sistemelor politice din lume.
 
Depardieu trebuie invatat minte. Nu trebuie sa devina un exemplu sau model. Tabuurile socialist-nationaliste nu trebuie demascate, demistificate si sumbinate. Nu. Depardieu trebuie linsat. Chiar si daca se refugia in Paradis campania mediatica impotriva lui tot aceeasi intensitate si miza ar fi avut. Doar tema s-ar fi schimbat un pic. Nu unde pleaca e important ci faptul ca pleaca. Asta e problema.
 
Optim ar fi ca cei ce doresc sa traiasca intr-un sistem putinist, sau castrist sau chavezist sa se duca acolo si sa traisca impreuna dupa cum ii duce capul. Dupa cum cei care nu vor, sa fie lasati liberi sa traiasca intr-o societate libera. Daca ei nu pleaca si vor sa lupte pentru schimbarea sistemului loco, e foarte bine. Important sa aiba solutia de exit in spate si alternative unde sa se poata reloca conform valorilor lor.
 
Depardieu vrea la Putin: sa fie sanatos.  Atat timp cat Putin si Depardieu ma lasa in pace si nu vin peste mine sa-mi impuna sa le dau bani pentru a le finanta sistemul, e treaba lor.  Dar vezi bine ca asta nu convine stangistilor si etatistilor occidentali. Nu. Ei il vor pe Depardieu pironit pe mosia lor, aservit ca producator de impozite pe care sa le foloseasca ei pentru a-si mentine in viata sistemul falimentar. Deci:

Depardieu trebuie invatat minte. Nu trebuie sa devina un exemplu sau model. Tabuurile socialist-nationaliste nu trebuie demascate, demistificate si sumbinate. Nu. Depardieu trebuie linsat.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22