De la o fascistă pentru preacuvioasa Gabi Firea

Doamna Firea, data viitoare, cine știe, poate chemați și minerii să vă apere de „elementele fasciste“, așa cum le spunea tătuca Iliescu „golanilor“ care-l deranjau.

Ramona Ursu 13.06.2017

De același autor

 

Să nu minți! Sau „să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău“, cum spune De­calogul. Cu siguranță, Gabriela Firea, o creștină care a asaltat țărișoara cu dis­cur­suri pline de înțelesuri bi­blice, a auzit de această po­runcă dumnezeiască. A au­zit, dar pare că mai greu e cu practica.

 

E imposibil să nu fi aflat despre luptele grele, corp la corp, despre violențele de neimaginat de la Pri­mă­ria Capitalei. Bubuituri, polițiști dați cu capul de pe­reți și de uși, zeci de „așa-ziși cetățeni“ veniți cu gând rău să o lin­șeze pe primărița Gabriela Firea și să îi agreseze pe cei care participau la ședința Consiliului General. Echipaje SMURD che­ma­te să-i salveze de la moarte pe apă­rătorii primăriței, oameni internați în spi­tal, grupuri de agitatori plătiți de Soros și ațâțați de USR-iști să țipe și să-i înjure pe aleșii locali din PSD. Vă dați seama, cu asemenea huligani nu e de glumit! Să nu mai poți veni în liniște la serviciu, să tre­buiască „să umblu cu SPP, cu bodyguarzi ca să mă apere?“, așa cum s-a plâns, la TV, doamna Firea? Nu se poate! În ce țară trăim? ONG-iștii transformați în „mișcări cu apucături fasciste“, cum le spune pri­mă­rița cetățenilor care și-au permis să o de­ranjeze, trebuie să răspundă în fața le­gii. Și vor răspunde, nu asta-i problema, dar să vedem pentru ce.

 

Multe dintre cuvintele de mai sus le-aș pu­tea pune între ghilimele. Așa a descris Fi­rea, pentru fostul ei loc de muncă, Antena 3, situația de joia trecută, când un grup de cetățeni a vrut să participe la ședința cu pri­cina. Cum au stat lu­cru­rile în realitate? Evident, altfel decât am auzit la An­tene. Concret, câteva doam­ne și câțiva domni, unii dintre ei de la organizațiile OPTAR, Prețuiește Viața și Asociația Prelungirea Ghen­cea, au anunțat din timp, așa cum prevăd normele, că vor să ia parte la ședința Consiliului General. Legile din România ne permit acest lucru și, da­că tot ne permit, e indicat să o mai și fa­cem, pentru a vedea pe ce ne cheltuiesc ale­șii banii de la buget. Asta au vrut să facă „așa-zișii cetățeni“, după cum i-a ca­talogat Firea pe cei care au îndrăznit să-i bată la poarta Primăriei. Ajunși acolo, unii chiar și cu o oră înainte, oamenii n-au fost primiți în sală, sub pretextul că nu mai sunt locuri, o scuză tot mai des fo­lo­sită în mandatul primăriței PSD-iste.

 

De aici încep minciunile doamnei Firea. M-am uitat cu atenție la câteva în­re­gis­trări video postate pe Facebook de cetă­țenii acuzați de acte de violență, filmulețe preluate de o parte a presei și care pot fi găsite la o simplă căutare pe Internet. Din ele se văd două lucruri. În primul rând, momentul în care, odată deschisă ușa sălii de ședință, oamenii rămași pe dinafară au în­cercat să intre. Polițiștii, vreo trei, au făcut zid în fața ușii, iar unul dintre ei chiar i-a articulat un pumn în obraz unui domn. Altul, tot polițist, a apucat-o pe o tâ­nără firavă, cum tot ușor se vede pe fil­mare, și a azvârlit-o deoparte. Asta după ce „bruta“ i-a atins cu umbrela pe umăr pe doi domni zdraveni care luptau, desi­gur, pentru a apăra viața primăriței. După niște momente în care soroșiștii au mai schimbat câteva cuvinte cu polițiștii lo­cali, cu alți inși ieșiți pe hol, oamenii au intrat în sală. Al doilea lucru care se vede tot pe filmări este că în aceeași sală erau suficiente locuri libere pentru a-i primi pe cetățeni. Deci oamenii puteau fi primiți frumos la ședința Consiliului General, doar că nu s-a vrut.

 

S-a vrut, în schimb, altceva. Circ. Cei din Pri­mărie au chemat echipajele SMURD pentru a lua trei polițiști, care, apropo, din aceleași filmări se vede că sunt pe pi­cioarele lor, intră lejer în sală odată cu „huliganii“ și nici măcar speriați nu par a fi. Aici apare o altă minciună a Gabrielei Firea, care, tot la Antene, s-a plâns că po­lițiștii locali „sunt internați în spital, au ca și diagnostic contuzie toracică prin agresiune, contuzie la umăr și lovituri pu­ternice la stern“. În realitate, așa cum ne-au lămurit reprezentanții SMURD și cei ai Spitalului Universitar de Urgență, niciun pacient nu a fost internat, unul a refuzat, iar pentru ceilalți doi nici nu s-a pus problema asta, nefiind motive me­dicale. În privința diagnosticului, tot după cum spun medicii, un polițist are contuzii la umăr şi la cot, iar al doilea are o con­tuzie toracică.

 

Pe lângă circ, eu cred că primărița Firea mai vrea ceva. Vrea liniște multă. Asta ca să nu o întrebe nimeni de ce nu mai face „în șase luni, revoluție în traficul din București“, așa cum promitea în cam­pania electorală? Sau unde sunt cele 500 de autobuze noi promise anul trecut? Sau de unde a apărut, din senin, pe ordinea de zi su­plimentară a ședinței Consiliului Ge­ne­ral din 8 iunie, episodul cu „fas­ciș­tii“, alo­carea a 1,6 milioane de euro pen­tru cons­truirea unui ambulatoriu la Spi­talul „Vic­tor Babeș“? Proiect de care nu se știa, dar care s-a votat. Dar de ce să ni se răspundă la întrebările astea? Nu mai bine, doamna Firea, îi umilim pe cetățeni? Mai bine! Iar data viitoare, cine știe, poate chemați și minerii să vă apere de „ele­me­ntele fas­cis­te“, așa cum le spunea tătuca Iliescu „go­la­nilor“ care-l deranjau. A, nu prea mai sunt mineri? Nu-i nimic, su­pli­men­tați dum­neavoastră, nu-mi fac griji, ar­mata de po­lițiști locali dispuși să cadă la da­torie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22