Dragnea a fost abandonat. Când va cădea?

Este de înțeles că Liviu Dragnea nu înțelege ce i se întâmplă în ultima vreme. Obișnuit, timp de două decenii, să aibă la picioare un județ întreg, cu toate instituțiile sale, de la administrația locală și financiară până la poliție, parchet și serviciile secrete locale, liderul PSD este șocat că toată puterea i se scurge printre degete.

Razvan Chiruta 12.07.2017

De același autor

A obținut cel mai bun scor electoral din istoria partidului, după Ion Iliescu, dar, în loc ca acest lucru să îi deschidă ușile către o dominație națională, i-au fost blocate – prin acțiuni de stradă – mai toate încercările sale de a pune Justiția pe burtă. A ieșit întărit din lupta internă cu Guvernul Grindeanu – pesediștii s-au încolonat cuminți în spatele său, dar e tot mai evident că nu reușește să controleze noua guvernare, prea incompetentă să îi servească scopurile populiste.

 

Dincolo de catastrofa economică în care se adâncește Cabinetul Tudose, cel mai tare l-au panicat pe Liviu Dragnea semnalele venite din zonele care înainte i-au lăsat calea ușoară spre îmbogățire. Un semnal puternic a venit prin investigația publicată săptămâna trecută de Rise Project. Jurnaliștii au scris negru pe alb că documentul secret care detalia legăturile controversate ale liderului PSD în Teleorman a fost „scurs“ din sistem de persoane sătule de protecția de care beneficiază de ani de zile Liviu Dragnea. Întrebarea fi­rească este: de ce s-au săturat abia acum aceste persoane, și nu în urmă cu un an, doi sau cinci, într-un moment în care liderul PSD putea fi oprit din acțiunea sa de a ucide economic și social un județ întreg?

 

Al doilea mesaj a venit de la DNA. La o zi după publicarea anchetei Rise, procurorii anticorupție au emis un comunicat neobișnuit de extins, „ca răspuns la solicitările jurnaliștilor“, în care au arătat că o anchetă privind afacerile controversate din Brazilia a fost deschisă in rem (adică față de fapte, nu față de persoane) încă din februarie anul trecut. Iar de atunci „au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relații de la  autoritățile naționale și de la autoritățile din Brazilia“. Mai mult,în același dosar a fost audiată ca martor marți chiar și fosta soție a lui Liviu Dragnea, celebra Bombonica.

 

Cititi in continuare pe romanialibera.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22