Avem ce alege

Rodica Palade 04.12.2009

De același autor

„Am avut ocazia (...) sa le spun tinerilor ca voi incerca sa scot din gindirea noastra ceea ce spunea un tinar care a emigrat: Am plecat din Romania nu din cauza tarii, ci din cauza raului pe care il scotea din mine.” - asa a spus Mircea Geoana in discursul catre natiune, la finalul inevitabilei confruntari cu Traian Basescu, din seara zilei de 3 decembrie. Aerul sau de om sleit, care mai are de facut doar citiva metri pina la tarm, il facea sa frazeze mecanic, cu sublinieri gestuale artificiale, dar strain, nu ca de obicei strain, ci tot mai strain de continut, aruncind in aer o sentinta grava, care insa il continea si pe el, Mircea Geoana, cu PSD cu tot. Pentru ca acest tinar chiar exista, se numeste Adrian Stanciu si-l puteti gasi pe blogul sau www.adrianstanciu.ro unde glumeste amar, spunind ca, prin citarea sa de catre Geoana, „am atins apogeul carierei mele politice.”

Numai ca Adrian Stanciu tine sa precizeze  ca, in 6 decembrie va vota cu Traian Basescu. Desi nu are nicio slabiciune pentru acesta din urma, acuzind apasat „lichelismul fara sfirsit si prostia fara margini a unei clase politice de o calitate neverosimil de proasta.” In fine, „firul de speranta” pe care l-ar fi avut (Crin Antonescu?), s-a destramat, „spectacolul ultimelor saptamini, cu Coposu adus din mormint la masa reconcilierii istorice dintre PSD si PNT si cu Doina Cornea sfatuindu-ne intelept sa votam cu prostanacul lui Iliescu, m-ar fi dat gata.”

Poate ca, in urma actiunilor de buldozer al imensei masinarii de partid, la care s-a adaugat contributia la scena deschisa a oligarhilor, Dinu Patriciu si S.O. Vantu, plus propaganda desantata a trusturilor de presa adiacente, fara a uita propriile greseli/gafe ale lui Traian Basescu, Mircea Geoana va deveni presedintele Romaniei pentru urmatorii cinci ani. Nu vom avea de ce sa ne plingem. Pentru ca, din infruntarea celor doi, avem ce alege. Intre un presedinte slab, gata sa se lase calarit de cine va vrea si cine nu va vrea si un presedinte tare, insurgent si provocator.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22