Jihadul ciorditorilor

Ambâțul de a schimba regulile jocului fără a mai urma „abordarea procedural corectă”, întru anularea pedepsei lui Dragnea – închisoare 3 ani și jumătate – denotă voința fermă a Partidului Salvați Deținuții (PSD) de a merge „până la capăt”.

Tereza Brindusa Palade 23.06.2018

De același autor

Cu Daddy Escobar în frunte, dar și prevenind implicit alte situații neplăcute ce ar putea afecta peștera de hoți a Partidului Național-Ciordist – național-ciordismul e singura doctrină politică pe care o putem atribui cu sens formațiunii cu sediul central în Kiseleff. Chiar și nociva Comisie (C)iordache s-a dovedit prea lentă și ineficientă pentru partidul hoților disperați de la putere. Prin urmare, (C)iordache – tot el, desigur, asistat de alte lumini juridice precum Nicolicea – va trece la altă însărcinare. Deja își suflecă mânecile și își pregătește pixul ca să modifice Codul Penal printr-o nouă OUG „nucleară”, anunțată deja de PSD, care va institui prin fiat pragul pentru abuzul în serviciu convenabil lui Daddy: 200.000 de euro.     

 

  România poate deveni în cel mai scurt timp, în virtutea politicii național-ciordiste și teroriste a PSDragnea, dictatura hoților, mafioților și a celor care comit „modeste” abuzuri în serviciu. Cu președintele suspendat sau nu – momentan, se pare că a căzut planul suspendării, din cauză că lipsește sprijinul ALDE. Nu contează dacă jihadul ciorditorilor afectează credibilitatea țării sau „cooperarea judiciară a României cu celelalte state UE”, cum a prevenit deja ambasadoarea Franței la București, în legătură cu modificările CPP. Pieile emulilor autohtoni ai lui Al Capone sunt prea importante pentru un partid a cărui unică rațiune de a fi pare aceea de a le proteja – fac excepție câteva declarații politice mai responsabile, precum cea a Ecaterinei Andronescu despre ordinea priorităților (mai întâi țara, pe urmă politicienii PSD).  

 

  Național-ciordismul e favorizat și de lacheul constituționalist Tudorel, care i-a suflat lui Dăncilă o ripostă acidă, în termeni de „neconstituționalitate”, imediat după decizia în primă instanță a ÎCCJ de joi, 21 iunie, ce vizează o rețea județeană de angajări fictive a lui Daddy și, horribile dictu, pe Daddy însuși. Pentru Tudorel, decizia ÎCCJ s-ar fi bazat pe interpretarea greșită a unei decizii a CCR. În susținerea acestui pseudo-argument, Tudorel a invocat opinia separată a unuia din judecătorii aflați în minoritate, în completul de judecată care a dat sentința. Tudorel deschide astfel calea valorificării politice a punctelor de vedere minoritare și a opiniilor separate din cadrul unui complet de judecată. Cum ar fi dacă și Iohannis și opoziția ar invoca doar opiniile separate ale judecătoarei Livia Stanciu, în locul deciziilor CCR? Firește, totul e interpretabil. Diferența fiind că Tudorel și național-ciordiștii pe care îi slujește abuzează agresiv de hermeneutica juridică. Chestiunea a fost, se pare, sintetizată lucid de un vicepreședinte PSD, citat pe surse, care le-ar fi spus colegilor săi de partid: „Nu avem cum să îi cerem lui Iohannis să respecte o decizie a Curții Constituționale când îți pui lacheii să spună că decizia ÎCCJ este una politică.” 

 

 Pe scurt, autoritatea justiției din România e luată cu asalt de național-ciordiști: Tudorel, Dan, Dăncilă, Manda, Tăriceanu, diverse filiale județene ale PSD. Cum își închipuie acești politicieni slugarnici care bocesc în jurul lui Daddy, condamnatul la pușcărie, că îi va mai lua cineva în serios când afirmă că deciziile CCR sunt „sfinte” (când le convin lor)? Cu ce autoritate vor mai insista ei asupra obligativității demiterii de către Iohannis a lui Kovesi? 

 

  PSD e așadar, în modul cel mai fățiș, partidul salvării naționale a mafioților și aventurierilor politici ambițioși – cu orice mijloace. Dacă argumentele juridice se dovedesc ridicole, intervine propagandistic o altă bocitoare din camarilă: Rovana Plumb, amendând bucuria firească a oamenilor după condamnarea lui Daddy cu executare – vai, vai, cum se bucură ei de „necazul unui om” etc. Nu un biet om, totuși, ci un tiran bățos, abuziv și viclean, care întoarce țara cu susul în jos, minte cum respiră și se dă peste cap, cu toți curtenii lui, să schimbe legile ca să scape de închisoare. 

 

Așadar, pentru PSD, acest partid mafiot pur și dur, orice justiție neconvenabilă este „arbitrară”. Doamna Dăncilă, care știe că „orice om îi este frică” de o condamnare penală a scos și această perlă, după condamnarea zeului ei politic: „Legea este încă sub influența arbitrariului.” Da, dragă doamnă, o lege perfectă va fi acea ordonanță fabricată în laboratoarele ciordăchești, pe care o veți semna zelos: ordonanța după care e frumos și bine să mai comiți și tu câte un abuz, dacă nu depășești măsura stabilită non-arbitrar de lacheii șefului. Doamna Dăncilă ar putea juca cu succes în teatrul absurd, dacă nu ar fi într-o poziție așa „privelegiată”.

 

 Prin urmare, ne așteaptă un nou atac politic jihadist marca Dragnea-Iordache. Susținut de mandarini gen Tudorel și de haremul partinic loial lui Daddy Cool, de data asta înfipt solid la guvernare (fără băieți de genul lui Grindeanu și Tudose), în frunte cu neclintita doamnă premier care abia așteaptă să gireze, evident fără să înțeleagă nimic, „arbitrariul” total. Adică urmează o lovitură de stat a jalnicei „la famiglia” strâns unită în jurul macho-ului condamnat care vrea să răstoarne masa și „să-i spargă” pe opozanți cu pumnul ordonanțelor Guvernului, schimbând peste noapte legile statului.

 

 Acest guvern periculos compus din marionetele lui Dragnea bin Laden ar trebui oprit prin moțiune de toți cei care mai sunt responsabili în Parlament. Liderul PNL ar trebui să renunțe la inflexibilitățile de operetă și să ajungă la un compromis cu Victor Ponta și pesediștii care nu sunt de acord cu mafia ciorditorilor și haremul guvernamental al condamnatului. Să fim serioși, Guvernul Dăncilă nu poate fi înlocuit realist cu un guvern liberal, în acest moment. Dacă Ludovic Orban nu înțelege asta și ține morțiș la formula ori el prim-ministru, ori țara pe butuci, înseamnă că e incapabil să iasă din logica feudală care domină și în PSD, partidul de care PNL a divorțat nu de mult, cel puțin formal. Nu trebuie să „dea cu parul”, ci doar să raționeze puțin. Pentru că, vorba doamnei Andronescu, „țara este mai importantă” decât orice politician.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22