În mintea unui pesedist

Domnule activist, știm că toți ceilalți sunt răi (sau foarte răi, sau extrem de răi), dar nu mai știm cine e bun în PSD. Dumneavoastră, de pildă, sunteți sigur că sunteți bun? Pentru cât timp?

Vlad Zografi 14.10.2019

De același autor

Să zicem că aș fi un pesedist mărunt, undeva departe de București, paroh peste câteva sate amărâte, misiunea mea fiind să-mi conving enoriașii să voteze cu PSD-ul la prezidențiale, apoi la locale și parlamentare. Pentru cei mai mulți, argumentul zahărului, uleiului și galoșilor ar fi probabil suficient, dar s-ar putea să apară câțiva curioși care să-mi pună anumite întrebări. Și atunci ar trebui să chem un cadru de nădejde de la centru, care cunoaște bine cum stau lucrurile, ca să mă ajute să răspund pe înțelesul oamenilor simpli. Aș începe prin a-i expune situația, așa cum am priceput-o eu.

Domnule activist, la alegerile din 2016 ne-am prezentat cu un program de guvernare (foarte bun), votat de cei mai mulți, puțini au votat cu celelalte partide (foarte rele, cu excepția ALDE). Asta a fost foarte bine, am câștigat clar alegerile. Domnul Dragnea (cel mai bun) a propus-o pe doamna Shhaideh pentru funcția de prim-ministru, fiindcă el însuși nu putea ocupa funcția din cauza justiției (extrem de rea), deci doamna Shhaideh a fost a doua cea mai bună (eventual la egalitate cu domnul Dragnea, dar nu cred). Domnul Iohannis (extrem de rău) n-a vrut-o însă, iar atunci domnul Dragnea l-a propus pe domnul Grindeanu, deci domnul Grindeanu a fost al treilea cel mai bun, sau măcar pe locul doi, la egalitate cu doamna Shhaideh. Domnul Grindeanu a vrut să dea o ordonanță (foarte bună) pentru justiție, dar s-au opus domnul Iohannis și niște oameni (foarte răi) care au ieșit în stradă să facă scandal. Apoi, domnul Dragnea a descoperit că domnul Grindeanu a devenit rău și l-a pus în locul lui pe domnul Tudose (cel mult la fel de bun pe cât fusese inițial domnul Grindeanu) cu ajutorul majorității (bună) a parlamentarilor PSD. Domnul Dragnea a descoperit curând că și domnul Tudose a devenit rău, deși fusese bun când a fost demis domnul Grindeanu, dar a scăpat de el fără să apeleze la majoritatea (în continuare bună) a parlamentarilor PSD, și a pus-o în locul lui pe doamna Dăncilă, a patra alegere, deci cel mult la egalitate cu doamna Shhaideh, cu domnul Grindeanu inițial și cu domnul Tudose inițial.

Vă rog să mă scuzați, domnule activist, că lucrurile sunt atât de complicate, dar nu e vina mea, eu nu sunt decât un pesedist mărunt din teritoriu. Pe urmă, domnul Toader (bun) a luat câteva măsuri (extrem de bune) pentru justiție, dar apoi a devenit rău și a fost înlăturat. Doamna Dan (foarte bună) a făcut un lucru excelent potolindu-i pe manifestanții (foarte răi) care voiau să dărâme guvernul cu ocazia mitingului organizat de diasporă (extrem de rea). În general, guvernul a avut intenții bune, dar a fost sistematic sabotat de statul paralel (cel mai rău), despre acțiunile căruia ne-au informat în fiecare zi televiziunile bune. Așa se explică înfrângerea de la alegerile europarlamentare în fața partidelor rele. Și tot așa se explică încarcerarea domnului Dragnea. După încarcerare însă, domnul Dragnea a devenit rău (sau cel puțin nu foarte bun). S-au mai petrecut și alte lucruri ciudat de rele: doamna Kövesi (extrem de rea) a fost pusă procuror-șef la Bruxelles, doamnei Plumb (bună) i s-a refuzat postul de comisar european, iar ALDE a devenit brusc rău. În fine, doamna Dăncilă a fost desemnată candidatul PSD la alegerile prezidențiale, deci dânsa era cea mai bună. Aflăm însă acum de la un personaj important din conducerea PSD că doamna Dăncilă este, scuzați expresia, proasta României.

Domnule activist, i-aș spune tipului trimis de la centru, nu se pune problema să înțeleg eu ceva din toate astea, sunt om cu frică de partid, dar salvați-mă de întrebările curioșilor din parohia mea. Situația e cu atât mai dificilă, cu cât s-ar putea să nu primim zahăr, ulei și galoși de la un guvern (rău) care-l înlocuiește pe (cel bun) al doamnei Dăncilă, proasta României, scuzați iarăși expresia. Domnule activist, știm că toți ceilalți sunt răi (sau foarte răi, sau extrem de răi), dar nu mai știm cine e bun în PSD. Dumneavoastră, de pildă, sunteți sigur că sunteți bun? Pentru cât timp?

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22