Barroso, dupa intalnirea cu Basescu: CE nu va face compromisuri privind statul de drept si independenta justitiei in Romania. Toate forţele politice din România să acţioneze responsabil pentru a reinstaura stab

Fara Autor | 14.09.2012

Pe aceeași temă

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, i-a spus, vineri, preşedintelui Traian Băsescu, în întâlnirea de la Bruxelles, că toate forţele politice din România, guvernamentale şi de opoziţie, ar trebui să acţioneze responsabil pentru a reinstaura stabilitatea politică şi instituţională, informeaza Mediafax.

 

Conform unui comunicat al CE, preşedintele Barroso a exprimat îngrijorarea sa privind evenimentele politice recente din România şi imaginea pe care acestea au creat-o în rândul partenerilor europeni. "El a subliniat că nu vor exista compromisuri din partea Comisiei Europene privind nevoia ca toate statele să respecte statul de drept, independenţa justiţiei şi deciziile constituţionale", menţionează comunicatul Comisiei.

Preşedintele Barroso a subliniat şi importanţa stabilităţii cadrului politic şi legislativ pentru credibilitatea României şi situaţia economică şi financiară.

 

 De asemenea, în urma întoarcerii în funcţie a preşedintelui Băsescu, preşedintele Comisiei Europene a arătat că "toate forţele politice din România, atât de la guvernare, cât şi din opoziţie, trebuie să acţioneze cu responsabilitate şi rezervă şi să se concentreze foarte ferm asupra necesităţii urgente de a reface stabilitatea politică şi instituţională".

  "Aceasta va fi importantă în special în privinţa campaniei pentru alegerile parlamentare din această toamnă", se arată în comunicatul Comisiei Europene.

 

Preşedintele Barroso "a insistat şi asupra importanţei continuării eforturilor pentru îndeplinirea obiectivelor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi asupra continuării monitorizării de către Comisie a situaţiei în următoarele luni", conform Mediafax.

 

Barroso a reiterat sprijinul său pentru aderarea României la Schengen

Totodata, Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a reiterat, în întâlnirea de vineri de la Bruxelles cu preşedintele Traian Băsescu, sprijinul său pentru aderarea României la spaţiul Schengen, informeaza Mediafax.

"Preşedintele Barroso a reiterat sprijinul său pentru aderarea României la spaţiul Schengen", se menţionează în comunicatul de presă transmis de Comisia Europeană după întrevederea celor doi oficiali.

De asemenea, Barroso a reluat şi suportul său pentru "necesitatea ca autorităţile române să consolideze managementul actual al fondurilor europene".

Totodată, potrivit comunicatului, preşedintele Barroso şi preşedintele Băsescu au făcut un schimb de opinii cu privire la situaţia din Uniunea Europeană şi în particular din zona euro, discutând şi despre anunţurile făcute de preşedintele Barroso în discursul său privind starea Uniunii adresat în Parlamentul European.

"Cei doi oficiali au discutat în mod particular şi despre propunerile Comisiei privind uniunea bancară şi mecanismul unic de supraveghere, care vor întări zona euro în acelaşi timp cu protejarea intereselor ţărilor membre non-euro şi integritatea pieţei comune", se arată în comunicat.

De asemenea, cu privire la cadrul bugetar multianual 2014-2020, "cei doi preşedinţi au convenit asupra nevoii de a avea un buget ambiţios al UE, care să garanteze o politică de coeziune ambiţioasă şi să asigure îmbunătăţirea competitivităţii şi creşterii economice din Uniune", se mai arată în comunicatul Comisiei.

 

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22