De același autor

Sunt însă acestea suficiente pentru construcţia unui partid modern în adevăratul sens al termenului, degrevat de apucăturile partidului-stat în a face şi gândi politica şi actul de guvernare? Răspunsul este nu, în primul rând pentru că aceste „cedări“ ar fi condiţionate de şefia PDL pentru Blaga. Sau pentru Boc. O a treia variantă nu cred că poate fi luată în calcul. Niciunul dintre „reformişti“ (unii figurează în această categorie în mod artificial, convinsă fiind doar de inflexibilitatea lui Macovei, de altfel singura pe care am auzit-o spunând ferm că nu se regăseşte în nicio tabără) nu intră în discuţie cu şanse. Aşadar, cred că şi Blaga, şi Boc gândesc cu seriozitate un astfel de amalgam şi fac un inventar de compromisuri.
Întrebarea e, în condiţiile în care partidul operează doar schimbări tactice de suprafaţă, pentru folosire în timp de campanie, şi nu o reformă de substanţă, care dintre cei doi ar fi mai util PDL. Răspunsul meu e Blaga. (Evident, dacă până atunci nu se va dovedi că e implicat în scandalul vămilor, ceea ce i-ar bloca ascensiunea.) Să explic. Asupra lui Blaga planează mari suspiciuni de integritate, ca să nu spun corupţie, dar „Boc cel cinstit“ a funcţionat pe modelul Iliescu. N-a furat el, dar a patronat un partid care s-a pesedizat, legăturile imorale cu banul public şi traficul de influenţă fiind practica obişnuită. A lăsat lucrurile să derapeze, în principal din lipsă de autoritate. Cazul Păsat este doar ultimul pe listă. Îmi povestea cineva că la întrunirile partidului, în timp ce vorbeşte Boc, se joacă solitaire sau se moţăie. Se vede asta şi din afară. Boc mârâie, iar caravana intereselor partidului se mişcă mai repede decât poate el să prindă de veste. Deci, ce folos că Boc are o imagine mai bună decât Blaga la capitolul integritate, dacă nu este capabil să strunească partidul şi sub el se petrec exact aceleaşi lucruri care s-ar petrece şi sub Blaga.
În schimb, în faţa lui Blaga se face drepţi. Când Blaga dă un ordin, pentru că el ordonă, nu se roagă şi nu face „recomandări“, nu cred că riscă cineva să nu ţină cont. L-am văzut pe Blaga în campanii, în seara rezultatelor, şi vă spun că nu se glumeşte cu el. Partidul e vraişte, cu rare excepţii, grupurile parlamentare sunt lăsate de izbelişte, nimeni nu le spune clar cum să voteze şi care sunt consecinţele dacă nu o fac. Exemplele sunt nenumărate: ANI, CSM, Legea pensiilor, Ridzi.
Îl înţeleg pe Traian Băsescu în încercarea de a scăpa de „tripletă“ şi în special de Blaga de la conducerea PDL, de a impune reforma partidului, dar să fim realişti, mai mult de o cosmetizare nu o să obţină. Până la urmă, schimbarea lui Boc din funcţia de premier (aud că se caută un independent) pentru a-l arunca împotriva lui Blaga, tot în această paradigmă rămâne. Preşedintele face cu Boc la partid aceeaşi greşeală pe care a făcut-o cu Boc la guvern. Presează pentru un om căruia pedeliştii îi pun coarne pe la spate, dar pe care îl poate chema la palat în pijama, la ora 3 noaptea. S-ar putea ca Băsescu să se mulţumească şi cu atât, ar fi oricum un succes în contextul relaţiilor tot mai tensionate pe care le are cu PDL şi cu Blaga. Electoratul democrat-liberal nu se va lăsa în totalitate păcălit. Şi atunci, pragmatic vorbind, este de preferat un lider cu mână forte sau unul care, atunci când sună mobilizarea anticorupţiei, soldaţii să se întoarcă pe partea cealaltă? Greu de spus. Un lucru e clar, până la urmă nici nu mai contează asta (pentru parte a electoratului), din perspectiva ratării reformei interne. De abia atunci discuţia despre un alt partid se va purta serios. Cu Boc sau Blaga, PDL va fi aceeaşi Mărie cu altă pălărie. //
Citeste si despre: PDL, Traian Basescu, membri, conducerea partidului, Vasile Blaga.
Comentarii 30
victor - 02-22-2011
monica macovei
RăspundeBarabas - 02-20-2011
Este evident ca dintre cei doi va castiga Blaga , el este al " nostru " ,adica al talharilor .
Răspundemarina - 02-18-2011
Imi pare rau sa detectez un derapaj in demonstratia Dvs.: partidul este acum in mana lui Blaga, nu a lui Boc, care este ocupat la guvern. In consecinta, Pasta, Ridzi, etc. trebuie plasate ferm in curtea lui. Iar afinitatile pentru PSD cred ca se regasesc in primul rand la Blaga, fost senator FSN, si mai deloc la Boc. Distorsionati realitatea si ma intreb de ce o faceti. In plus, Pdl-istii si altii ca ei joaca solitaire si in Parlament, iar daca-l dispretuiesc pe Boc este la ordinul lui Blaga. Blaga este cel care nu-l vrea pe Boc inapoi la partid, ci vrea sa-l tina la Palatul Victoria pana se uzeaza definitiv. Elegant altfel, nu-i asa? Un premier care-si asuma cele mai nepopulare reforme nu-si mai gaseste locul nicaieri. Ce jocuri faceti Dvs. doamna Pora? Si cum de adoptati pozitii partizane intr-o disputa de partid?
RăspundeSTAN PATITU - 02-18-2011
Cum se explica ca la cooptat si pe "seful mafiei personale a lui Adrian Nastase" in gruparea "famiglie"? E vorba de ministrul Oprea si citatul este din Traian Basescu. De ce l-a cooptat pe "Miky Spaga" si de ce a cooptat in general trupa lui Nastase care are stiinta furtului din banul public. Astia sunt oameni valorosi care trebuie tinuti la curte, atrasi in "famiglie"... La speriat nitel si pe Dan Diaconescu ca sa-l cooopeze si pe el. A facut "moralul" DD un partid cu care o sa si guveneze cu PDL-ul lui Basescu. Pentru ca in mod normal mafia nu va lasa puterea din maini. Doamna Pora se zbate de pomana, poate fi linistita caci nu cred ca exista o cat de mica sansa ca PDL-ul sa lase din mana tara asta. Doar daca poporul se trezeste din "somnul cel de moarte". Credeam ca versurile imnului de stat sunt depasite dar acum realizez ca sunt mai actuale ca niciodata.
Răspundesafe - 02-17-2011
Nu stiu cine va candida la presedintia PDL, dar stiu, cu certitudine, cine va castiga: TRAIAN BOC.
RăspundeImreh Istvan - 02-17-2011
Daca asa stau lucrurile este foarte grav. Noi cei care votam cu buna credinta ce sa mai credem? Poate, critica din ultima vreme trebuia sa vina mai de mult.
RăspundeCoolsimex - 02-17-2011
Nici unul nici altul, ci Macovei.
RăspundeDan Mihai Mirescu - 02-17-2011
[2 continuare] (unii cu adevarul, altii cu dreptatea, iar a treia categorie si fara dreptate, si fara adevar si mai ales fara cuvant). Opinia mea este ca acest fapt izolat negativ, nu se poate generaliza la nivel de intreg Parlamentul. Exista cel putin 20-25% din Parlament cu oameni de buna calitate. Se poate adauga faptul ca alteritatea statala nu provine numai din coruptie, ea provine si din dorinta unora de a se impune nemeritat, a gasi cai de patrundere dincolo de limitele legilor romane si internationale, avand ca finalitate solidaritatea in negativ sau « solidaritatea hotului ». Parerea unanima este ca fiecare trebuie sa plateasca pentru faptele sale, atat ca imagine , cat si fata de normele-regulamentele juridice impersonale. Daca o persoana sau politician este invinovatit justificat, atunci gasesc ca nu este normal ca tot Partidul sau Parlamentul sa aiba de suferit. Nu cred ca nu se poate generaliza acest aspect, chiar daca vorbim despre o minoritate de 20-25% onesti. Se poate considera ca aceasta privire nu este benefica pentru moralul romanilor, multi romani-votanti poate se simt partasi la ceea ce se intampla in Parlament, dar fara cei 20-25% ce sunt onesti. Voi incheia prin a spune ca raul cel mai mare a fost realizat in anii 90 si mai mult ca sigur chiar in 1989.
RăspundeDan Mihai Mirescu - 02-17-2011
[1] Cred ca se face o mare greseala in cazul mentinerii domnului Boc in functia de prim ministru sau respectiv numirea domnului Blaga. Parerea mea este ca un prim ministru foarte bun ar fi in persoana domnului Croitoru sau de ce nu a domnului Isarescu. Romania are nevoie de un specialist care stie sa lucreze cu bani. Ma voi referii in continuare la "nota zero" pentru Dan P. de la PDL. Unificarea din trecut, ce s-a numit alianta D.A., s-a realizat pentru a castiga o cota frumoasa in Parlament si probabil anumite crezuri legate de asa numita “viata buna pentru romani”. A fost ca o credinta in ceva, pentru ceva, poate intr-o imagine figurativa a unei forme ce putea fi o forma autentica in cazul in care PNL nu intorcea spatele PDL, unindu-se cu PSD si bineanteles, daca nu exista lupta nesfarsita pe functii si scaune .PNL este compromis total. Pe parcursul perioadei de la alegerile din 2004, vestita alianta s-a rupt, probabil ca unii au ramas cu dreptatea, altii cu adevarul iar a treia categorie, nici cu dreptatea si nici cu adevarul sau lupta pentru adevar. Aceasta ultima categorie, o regasim cat se poate de des, in structurile formate in zece ani de tranzitie si alti zece ani de capitalism salbatic. Ca mod general de a privii aceste cazuri, se poate adauga faptul ca marii rechini ai capitalismului salbatic din Romania, nu au fost nici pana in acest moment supusi Legilor romane si internationale . Gasesc ca era bine daca imunitatea parlamentara era refuzata chiar din anii 90. Disparitia din Parlament a unor deputati, conduce probabil la disparitia de pe esicherul politic a unor persoane fara faima si respect pentru cetateni. « Golaneala » de care au dat dovada , poate fi vazuta ca o exteriorizare negativa ce tine ia in considerare un precedent sau mai bine spus, anumiti politicieni isi permit sa aibe actiuni ascunse (ganduri ascunse) daca precedentul confirma « dreptul » de a incalca deontologia deputatului si senatorului in fata electoratului. Prin aceasta « realizare »lipsita de obiect (obiectul dispare daca precedentul nu exista) se suprima exemplul, poate , a unor alti politicieni ce nu au implicatii marsave sau cei ce sustin adevarul, fara abstractizarea momentului de rupere a aliantei D.A. (unii cu adevarul, altii cu dreptatea, iar a treia categorie si fara dreptate, si fara adevar si mai ales fara cuvant).
Răspunderizoaicad.arges - 02-17-2011
Lupta anticoruptie este o marota pentru aburirea prostilor. Este momeala din undita electorala, pentru a-i prinde pe aceia care vor ramane incremeniti in ideea utopica a separarii pliticienilor in ingeri si demoni! Politicienii nu sunt ingeri si demoni, ci doar mai mult sau mai putin demagogi. Cum sa avem pretentia ca lucrurile sa mearga bine in Romania, cand dl Presedinte Traian Basescu nu a raspuns, alba sau neagra, nici dupa 6 (sase) ani, Scrisorii Nr.86/4-01-2005, care ii prezenta SOLUTIA anticoruptie, ce este indicata mai jos? Cand dna Macovei nu a fost interesata de aceeasi SOLUTIE pe care i-am prezentat-o cu Scrisoarea Nr. 1090/6-01-2005, si in care ii spuneam: ” Pana cand nu se va oferi tuturor participantilor la impartirea dreptatii o motivare, care sa le /controleze/ constiinta 24 de ore din 24, orice alte actiuni intreprinse se vor dovedi, in timp, simple vanari de vant”! Oricine isi da seama ca, din nefericire pentru Romania, timpul mi-a dat dreptate! Toti cei ce mai cred ca schimbarile politice, pot aduce schimbari in Bine si pentru Romania, sunt niste naivi incurabili! Pacat ca aceasta Uniune, ca si similarele ei anterioare, nu are darul de a oferi o sansa de schimbare in Bine si societatii romanesti! Vom obtine ca si in cazurile anterioare, satisfactia de a-i inlatura de la Putere pe cei ce si-au “facut plinul”, dupa care se va repeta ciclul (cu tot circul aferent), asa cum se intampla de 21 de ani! Pentru societatea romaneasca, schimbarea in Bine nu se produce odata cu schimbarea “domnilor”, ci doar atunci cand asupra “domnilor” se va produce o SCHIMBARE! Acest lucru este perfect posibil, chiar si astazi, dar TICALOSIA politicienilor se afla la o asemenea cota, incat nu pot accepta SOLUTIA care ar putea aduce o schimbare in Bine pentru Romania! Pentru cei de buna credinta, daca exista, SOLUTIA care poate schimba in Bine si DURABIL societatea romaneasca, se gaseste la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/. Aceasta SOLUTIE “imunizeaza” politicienii si functionarii publici, de la Presedinte pana la ultimul functionar (inclusiv Justitie, Politie, etc.), impotriva minciunii, lacomiei, hotiei, nesimtirii, iresponsabilitatii, etc. Deocamdata politicienii romani sunt interesati doar de “rocade”, si nu de o “SCHIMBARE” interioara a lor, in interesul societatii romanesti! Ne aflam inca la momentul cand alegatorii isi spun: “Pleaca-i nostri, vin ai nostri/ Noi ramanem tot ca prostii!” Sau, cu versurile unui cantec: “Aia, hoti, astia hoti/ Mama lor la toooti!” D.Rizoaica. Tel.0723966732.
Răspundesabou dumitru(mitru) - 02-16-2011
CONTINUARE Romania nu plateste moartea lui N. Ceausescu, Romania plateste moartea regelui Carol I, moarte cauzata de reprezentantii unui "partd istoric" care confundau Romania cu mosia lor personala! Regele Carol I ne-a scos din mocirla si ne-a facut domni si oameni. OAMENI SI DOMNI!!! Cat priveste noul premier, am cinstea si onoarea de a-l cunoaste.
Răspundesabou dumitru(mitru) - 02-16-2011
Spre sfirsitul comunei primitive, a aparut un grup distinct de indivizi( in Romania de astazi, s-ar numi "baieti destepti")care profitind de onestitatea, naivitatea si munca cinstita a membrilor colectivitatii au infiintat ceea ce astazi se numeste STATUL si institutiile sale. De-a lungul timpului, societatea umana s-a dezvoltatin: -societatea comunei primitive -societatea sclavagista, care continua si-n zilele noastre. Celalte societati(feudalista,capitalista,socialista,comunista) sunt "victime colaterale" ale societatii sclavagiste.Cele cateva "victime colaterale ale comunei primitive" se regasesc astazi in cele cateva tari nordice in care corupti tinde spre ZERO. Romania va ajunge in aceasta situatie(coruptia tinde spre zero) peste cativa ani, mai precis cel tirziu in 2014, cand se va incheia si mandatul d-lui Presedinte al Romaniei Traian Basescu a carui principala menire este de a readuce Romania pe care l-a parasit in 1914 si cand se va sfirsi si blestemul de 100 de ani impotriva romanilor "ragateni"!
Răspundeflorin - 02-16-2011
Despre care reformisti vorbeste Pora?Poate Cristian Preda sau Avramescu poate ,dar restul "martorii lui z...", asa cum se mai vorbeste pe la colturi, ma refer la Udrea, Sever Voinescu, Roberta Anastase etc., reformismul este un concept prea abstrat pentru ei ,fie si pentru ca acestia au ceva studii aproximative,mai degraba reforma seamana cu ciubucul turcesc sau spaga ,dar mai ales cu banii . Si nu orice bani , ci cei publici.
Răspunderonea - 02-16-2011
Cred ca Basescu detine informatii despre Blaga la care noi nu avem acces. Istoria de pina acum mi-a dovedit ca Basescu s-a inselat arareori in privinta colaboratorilor si eu am incredere in alegerea lui.
Răspundeioan - 02-16-2011
credeam dna pora, ca orientarea revistei 22 este una in care moralitatea si cinstea sunt trasaturi considerate esentiale, si abia apoi vin celelalte, atunci cand judecam un om.dar haideti sa judecam dupa criteriile dumneavoastra si sa facem abstractie de avantajul net al domnului boc dpdv al cinstei si corectitudinii. haideti sa ne inchipuim ca in locul lui boc ar fi fost blaga cum credeti ca ar fi aratat lege invatamantului?eu cred ca rectorii ar fi putut fi chiar si presedinti daca ar fi vrut si profesorii s-ar fi pensionat doar cand ar fi binevoit dansii cum credeti ca ar fi aratat legea pensiilor?eu cred ca ar fi fost pastrate toate pensiile speciale si ar mai fi aparut o categorie de pensionari cu pensii speciale:vamesii. lor li s-ar fi calculat pensia dupa cat ar fi declaraat ca au castigat intr-o zi. revenind la dnul boc,tin sa-l felicit pentru ce a realizat pana acum tinand cont de mijloacele care i-au stat la indemana: majoritate de +1 in senat, opozitie majoritara in birouri permanente,presedinta la camera,dna roberta anastase, care a gestionat catastrofal relatia cu opozitia,comisii parlamentare unde opozitia are majoritate,lipsa de apetit pentru reforma chiar a dlui blaga pe care nimeni nu l-a oprit sa reformeze administratia locala si internele.exemplele ar putea continua. dna pora,poate analizati realizarile dnului boc pornind de la mijloacele pe care le-a avut la indemana.poate tineti cont si de starea economiei romaniei(a carei crestere liberala a fost pe credit si bula imobiliara speculativa).analizati profundele dezechilibre bugetare preluate si vedeti daca s-au mai estompat. parca dnul blaga ne indemna nu demult sa renuntam la austeritate. asta nu inseamna ca daca ar fi prim ministru exista riscul sa nu mai continue ajustarea dezechilibrelor ramase(finante si interne de exemplu)? exemplele ar putea continua. indiferent daca dnul boc ramane prim ministru sau nu tin sa-l felicit si ii multumesc.
Răspundeariel - 02-16-2011
Reformistii din PDL se complac sa stea in vitrina, nu fac aproape nici un efort sa treaca din politica virtuala in cea reala. Ce fac ei concret pentru a obtine puterea in partid? In afara de cateva postari pe bloguri, iesiri publice sporadice si dezbateri ideologice "high-level", nu se observa o dorinta reala de a schimba ceva in PDL. De ce reformistii nu s-au organizat intr-un grup distinct care sa conceapa o platforma politica cu care sa concureze la alegerile interne? Sa mearga in teritoriu, sa comunice cu membrii PDL din filiale, sa atraga simpatizanti pt ideile lor politice. Daca nu ar fi asteptat ca numai Traian Basescu sa se zbata sa le faca drum spre varful partidului, poate acum articolul se intitula :" Blaga, Boc sau Macovei?"
Răspundeun partid care s-a pesedizat - 02-16-2011
E intr-un fel vechea dilema, ce a fost mai intai, oul sau gaina ? PDL nu s-a pesedizat, ci odata vazandu-se cu instrumentele de exploatare a banului public in mana au procedat la a le folosi in interes personal. Asta demonstreaza in primul rand nu urmarea unui exemplu, ci faptul ca calitatea materialului uman la dispozitie este aceeasi in cele doua partide. A presupune ca a existat un PDL inainte de a se fi transformat, idilic, care apoi s-a transformat este induiosator.
RăspundeZeV - 02-16-2011
@Stimatã doamnã Andreea Pora Sã așteptãm congresul PDL, românii sunt campioni mondiali la speculații. La muncã și la educație ? Ehei…asta e deja altã problemã. Oricum ar fi, singurul partid capabil în acest moment sã orienteze mãcar (dacã nu sã și ducã) spre înainte, este PDL. Cum ar putea sã o facã mai bine, când i se cere puritanism și perfecțiune, i se pretinde marea cu sarea, dar cadru permisiv, soluții și mecanisme ajutãtoare nu-i oferã nimeni ? Toatã lumea VREA , dar nimeni nu ȘTIE sau nimeni nu POATE și nimeni nu face nimic. Nu aceeași atitudine am remarcat din partea presei în timpul guvernãrii Adrian Nãstase. Deh, contractele de pblicitate sã trãiascã ! Toatã lumea ,în schimb, vorbește, o facem toți odatã (a se citi batem câmpii), ca pe stadion…adicã de pe margine, iar la orice inițiativã sau mãsurã a guvernului care ne clintește fie și un fir de pãr din cap , strâmbãm din nas și spunem ,,niet”. Sã se facã, dar sã nu se schimbe nimic ! Acesta este România, spațiul mioritic cãruia i se potrivește la fel de bine numele…. IPOCRIZIA. Sau…de ce nu ? Un partid nou, eventual al ziariștilor reformiști din România, poate ar accelera procesul de înnoire. În fond, jurnaliștii sunt …doldora de idei. Când scriu asta, instantaneu m-am gândit la Dostoievski ….desigur cã nu cu intenție, ci doar instinctiv :)
RăspundeDaniela Manescu - 02-16-2011
Doamna Pora, de ce nu sariti ca arsa ca Traian Basescu isi pierde noptile in consultari, discutii, dezbateri, negocieri cu PDL? Nu mai In cazul idolului dumneavostra Constitutia Romaniei poate fi calcata in picioare? Nu incalca Basescu regulile jocului? Nu sunt aceste ingerinte in viata unui partid politica fata de care presedintele ar trebui sa fie echidistant motive de suspendare?
Răspundem - 02-16-2011
Doamna Pora plange pe umerii Chiorului care vrea binele poporului dar nu-l lasa partidul. Insa principala calitate care pare sa-l recomande pe acest impostor este hahaitul a cate unei minciuni bagate in urechile poporului din cinci in cinci minute cu partea fara vata. Si atunci cand oboseste si se apuca de citit codurile de procedura penala sa aude zumzaitul mustelor oarbe de la revista 22. Daca tot vreti sa va ajutati imparatul gol, crosetati si voi niste haine cum face Elena Frunzea, macar din mila daca nu din sila. Si ca buni crestini de dreapta ce va credeti poate o ajutati si pe Anastase sa numere si pe Eba sa citeasca. Eu sunt optimist ca veti reusi cand veti intelege ca cei care doresc binele comun nu se reduc la o singura persoana.
RăspundeCETATEANU - 02-15-2011
NU MAI VREAU SA AUD DE PDL!! Ma intelegi duduie? Du-te cu ei! Sa nu mai apareti niciodata!!!
Răspundenicu - 02-15-2011
..nu stiu de cel bagati in seama atata pe Blaga. In orice competitie electorala (ma refer la primarie - alegeri locale) a pierdut sau nu prea s-a bagat.. Pana una alta Boc a luat de 2 ori primaria clujului. si in plus de asta, Blaga mai are pe cap si povestea de la MAI, pe care n-a fost in stare s-o gestioneze. Personal cred ca a facut pact cu dracu, ca prea-l perie antenele si irealitatea..
RăspundeDiS - 02-15-2011
Doamna Pora, poate nu va fi cazul de fie Blaga fie Boc. (Cu toate ca intre ei as vota reluctant pentru Boc.) Ca sa nu mai vorbim de un Berceanu. Ar trebui un al treilea, si nu voi a zice Agamita Dandanache, dar cineva credibil si care sa fie capabil sa continue ceea ce a inceput curajos, daca imperfect ca altfel nu se putea, Traian Basescu.
RăspundeDe acord ca PDL e .. - 02-15-2011
.. e vraiste. De mult timp am observat si eu ca masa partidului e la fel de prapadita ca si mironositzele opozitiei ( Reactiunea ad integrum). Desi nu e scuzabil, e explicabil : sub somatia imperioasa a reformelor generale, majoritatea pedelistilor au venit in parlament cu habitudinile politicianismului romanesc in desaga. Prinsi in cursa unei guvernari ce se dorea Atipica, majoritatea pedelista nu pare a fi fost la inaltimea momentului istoric. Se dovedesc a fi balastru dispensabil. Problema-i cine si cum sa opereze selectia.
RăspundeChiar daca nu sunt.. - 02-15-2011
.. in totalitate de acord cu asertiunea ca PDL e totuna cu mironositzele Opozantului Nationale - opozitie ce-si propune din nou serviciile politice - trebuie sa recunosc ca lucrurile par a se gripa si in cazul Partidului Democrat Liberal. *** Vorba lui Traian Ungureanu : " clasa politica romaneasca traieste din seriozitatea cu care stie sa joace comedie ! " ..
Răspundegabriel - 02-15-2011
Singura solutie viabila care sa transforme PDL intr-un partid care sa reprezinte dreapta -caci alianta nou formata v-a atrage electoratul PSD-ist-si care sa aiba si capacitatea de a atrage electoratul PNL-ist care fie vorba intre noi cu greu inghite sa fie asociati cu camarila PSD-ista- voiculista, deci singura solutie viabila este un PDL reformat de o maniera serioasa si care sa coopteze un personaj destul de capabil sa fie o alternativa tripletei Crin-Ponta-Geoana la prezidentialele vitoare
RăspundeDan B. - 02-15-2011
Prea tirziu pt cacialmale, improvizatii si joc la limita offside-ului.Rien ne va plus.Spunea cineva ca meritul principal la cirmaciului e ca a scos mizeria la suprafata.Sunt de acord.Mizerie in politica, presa, vami, deconcentrate, societate etc., toate au iesit si plutesc urit mirositor.Sa vedem unde este groapa ecologica acum.
RăspundeGimilica - 02-15-2011
Sunteti prea dura cu PDL. fac si ei ce pot. Cel putin ei incearca sa faca reforma. Eu sunt multumit si cu atat deocamdata. Astept ca in perioada imediat urmatoare sa se modifice constitutia, legea electorala, sa se puna in aplicare referndumul. Cred ca nu e nimeni naiv sa se gandeasca cum ca PDL ar fi un partid de ingeri, e si el un partid politic ca si celelalte. Noi traim si prin comparatii, asa ca poate unii aveau asteptari mai mari (necoptii la minte), iar altii se bucura macar de legile date care comparativ cu ce s-a facut inainte reprezinta un fel de revolutie. Nu m-a dezamagit niciun partid pentru ca nu am fost amagit, nu cred orice, oricand si de la oricine, filtrez si cu creierul meu mesajele pe care le transmit politicienii. Oricum ce vreau sa spun ca trebuie sa criticam acolo unde e cazul si sa apreciem daca avem ce, dar fara istericale televizate, asa decent si cu argumente. Nu pot arunca la cos tot ce au facut sau incearca sa mai faca cei de la putere din cauza unor cazuri precum Ritzi sau Pasat care sper sa si le rezolve mai repede. Consider ca aceste cazuri sunt greseli chiar voluntare dar nu pot fi considerate ca fiind filosofie de partid, doar strategii temporare.
RăspundeMARIA - 02-15-2011
Aud ca Basescu i-ar fi spus-o lui Blaga: tu nu ai fost in stare sa ajungi primar si crezi ca m-ai facut pe mine presedinte? Gandeam ca nu mai crede nimeni in Blaga, omul bun in toate, cel care merge cu elicopterul sa-si salveze rudele din mana politiei, care nu "stie" de afacerile ginerelui, sau fuge din Bucuresti cand subordonatii fac miting ilegal. Cred ca-l baga prea mult in seama tv-urile moguliste, ca sa-l punem si noi in carti. De ce sa nu vorbim mai mult despre MMacovei, Baconschi etc. Personal si eu cred ca scindarea partidului este singura sansa sa putem alege ceva bun.
RăspundeSTAN PATITU - 02-15-2011
Cred ca Basescu ar trebui sa incerce sa-l convinga pe Lacatus sa preia functia de prim ministru. Asemanarea dintre debandada de la Steaua si debandada guvernarii este evidenta. De altfel cei doi prededinti au fost o vreme prieteni.
Răspunde