Vreti sa intelegeti ce se intampla? Ganditi

Dragos Paul Aligica 21.08.2013

De același autor

Armata Egipteana: Vreti sa intelegeti ce se intampla in Egipt?

Analogie: E Germania in 1933, Armata intervine in forta si blocheaza ascensiunea hitlerismului. Aresteaza Cancelarul si disperseaza in forta loialistii care demonstreaza si produc violente in sustinerea "revolutiei national socialiste" cu program explicit de suprematie ideologica fara drept de apel si persecutie si eliminare a minoritatilor.

Poate ca ar fi bine ca toti analistii care au idei umanitare sa gandeasca si la scenariul asta. Ce ar fi facut EI in 1933 in fata unor asemenea evolutii? Ce ar fi vrut sa faca SUA sau Franta? Sa ceara reinstaurarea hitleristilor la putere? Sa ceara armatei germane, ce? In numele a ce? Democratiei?

Asta, asa, ca tema de gandire pentru cei care vor sa fie analisti si comentatori fara a-si mai folosi mintea, imaginatia si logica din dotare. NU mai repetati, frate, sentimente si emotii induse in psihicul vostru fragil de poze vazute la TV si comentate de retardatii mediatici occidentali cu mutra telegenica. Ganditi.

Nu spun ca e bine ce se intampla in Egipt. Spun atat: ganditi. Lucrurile sunt mai complicate in lumea asta, mai dificile si mai tragice decat cliseele si soporificele corecte politic.

Si inca ceva: Observ o confuzie majora intre Democratie si Majoritarianism. Sunt doua chestii diferite, da? Daca 51 din 100 de indivizi decid pe cale de numarare de capete, bucati de hartie sau bete sa-i marginalizeze, exproprieze, ostracizeze pe cei 49, aia nu e democratie. Clar?

Daca te prezinti drept "profesor de stiinte politice" si faci eroarea asta se numeste Malpraxis. NU e scuzabil.

In ceea ce ma priveste, e ultima data cand mai comentez chestia asta fara referire directa cu nume si prenume la doctorii, specialistii si savantii in cauza. Daca o singura data mai vad un "profesor de stiinte politice" confundand public Democratia cu Majoritarianismul ies si eu public sa fac o precizare sau doua. Exista totusi o limita.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22