Stanescu, omul cu 25 de functii la stat vrea o prelungire a mandatului la Nuclearelectrica

Dora Vulcan | 21.11.2016

CA al Nuclearelectrica cere actionarilor, convocati pentru 9 decembrie, prelungirarea mandatelor a sase administratori din sapte cu inca patru ani, printre care Bogdan Stanescu, omul cu 25 de functii la stat si Daniela Lulache, directorul general.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Administratorii carora ar urma sa le fie reinnoite mandatele incepand cu 24 aprilie 2017 sunt: Daniela Lulache (director general), Bogdan Stanescu, Alexandru Sandulescu, Alexandru Alexe, Dan Popescu si Carmen Radu, transmite Hotnews.ro.

 

 

 

 "Avand in vedere faptul ca mandatul Directorului general (Daniela Lulache n.r.) expira la data de 30.04.2017, in cazul in care actionarii vor aproba reinnoirea mandatului de administrator executiv, mandatul Directorului general va fi reinnoit pentru o perioada de 4 ani, avand in vedere faptul ca acesta si-a indeplinit indicatorii de performanta, aspect confirmat si de auditorul financiar al companiei", se arata intr-o nota de pe site-ul Nuclearelectrica 

 

 

 

Stabilitatea si rezultatele slabe, argumente pentru prelungirea mandatelor

 

 

 

Ca argument la solicitare este invocata stabilitatea: ”in sustinerea acestei propuneri este de retinut si ca (...) stabilitatea si continuitatea conducerii unui operator de centrale nucleare este o conditie esentiala pentru desfasurarea in bune conditii a activitatii acesteia".  

 

 

 

Directorul general Daniela Lulache ar putea, astfel, sa obtina prelungirea mandatului de membru in CA, chiar daca Ministerul Energiei considera ca este necesara separarea "atributiilor de conducere a societatii intre Consiliul de Administratie si managementului executiv", potrivit raspunsului dat pentru Focus Energetic:

 

 

 

"Ministerul Energiei, in calitate de actionar majoritar, apreciaza necesara separarea eficienta a atributiilor de conducere a societatii intre Consiliul de Administratie si managementului executiv, astfel incat indeplinirea responsabilitatilor celor doua organe de conducere, respectiv Consiliul de Administratie si management executiv, sa conduca la eficientizarea activitatii societatii".

 

 

Bogdan Stanescu a fost inlaturat, in luna august, dintr-o functie de conducere de la Ministerul Energiei, in urma unor controverse aparute in presa legate de numeroasele sale functii la stat. In plus, Agentia Nationala de Integritate fusese sesizata asupra unui posibil conflict de interese in care s-ar afla Bogdan Stanescu, fost consilier al lui Bogdan Olteanu.

 

 

Aprobarea reinoirii mandatelor ar urma sa fie facuta prin vot secret.

 

 

Ministerul Energiei detine 82,5% din actiuni, Fondul Proprietatea 9%, iar restul se afla la mici actionari pe bursa.

 

 

 

Nuclearelectrica a inregistrat in acest an rezultate mai slabe decat in 2015. In primele luni din 2016, a fost inregistrat un profit net de 64,5 milioane lei, cu 51% mai redus fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat transmis BVB.

 

 

 

Ce spune Ministerul Energiei despre propunerile de prelungire a mandatelor

 

 

"Documentele care sustin subiectele de pe ordinea de zi- elaborate si avizate/ aprobate/ insusite de catre Consiliul de Administratie- au fost publicate pe pagina de internet a societatii Nuclearelectrica, pentru a putea fi consultate de toti actionarii sau de catre alte parti interesate. Tot pe pagina de internet a societatii sunt publicate si rapoartele de activitate pe care administratorii in functie le-au intocmit. Ministerul Energiei, in calitate de actionar al societatii Nuclearelectrica, va face toate analizele necesare si va lua o decizie privind subiectele cuprinse pe ordinea de zi AGA. Orice alte precizari si comentarii putem face dupa data sedintei, care se desfasoara pe 9 decembrie 2016", se arata intr-un raspuns transmis la solicitarea HotNews.ro.

 

 

***

 

 

In luna august a acestui an, MInisterul Energiei anunta ca Bogdan Stanescu va pleca de la sefia uneia dintre directiile cele mai importante din minister dupa ce Victor Grigorescu a semnat incetarea detasarii acestuia de la BNR. 

 

 

Bogdan Stanescu era seful DGPAPSE, directie care gestioneaza participatiile statului in companiile energetice de stat, dar si consilier al viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanum, anchetat in dosarul mitei pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunarii. Stanescu ocupa si functia de administrator special al Oltchim, CE Oltenia si Romplumb, membru in CA la Nuclearelectrica si Oil Terminal.

 

 

Agentia Nationala de Integritate fusese sesizata asupra unui posibil conflict de interese in care se afla Bogdan Stanescu, potrivit unei note realizate de Corpul de Control al Ministerului Energiei.

 

 

A lucrat si cateva zile (intre 29 mai 2010 si 2 iunie 2010) ca avocat in biroul de avocatura SCPA "Gorghiu, Pop si Asociatii", adica cel in care asociat a fost Alina Gorghiu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22